Carmen Dan trebuie să plece pentru că a subordonat Poliția și Jandarmeria lui Dragnea


Bătălia pe demisia/cererea de revocare a lui Carmen Dan nu este, de fapt, una politică, deși combatanții urmăresc doar să preia puterea într-un partid. Când premierul Tudose vrea să scape de ministrul de Interne, intenția lui e să-l văduvească pe Dragnea de unul din instrumentele cele mai importante ale puterii politice și executive.

Tudose, deci, nu are ca miză decât o meschinărie politică. Totuși, plecarea lui Carmen Dan este esențială. Dar din alt motiv decât cel pe care și-l dorește premierul.

Se tot înmulțesc, în ultimele zile, informațiile îngrijorătoare referitoare la abuzuri ale polițiștilor timișoreni care îi caută frenetic pe Facebook (și nu numai) pe participanții la mișcările de protest din capitala Banatului.

Și tot în ultimele zile asistăm cu toți la acțiuni absolut grotești ale jandarmilor care păzesc sediul PSD din Kiseleff, București, care amendează la grămadă, cu mii de lei, pe oricine se află acolo (cel mai notoriu caz este al lui Mălin Bot – și am explicat aici de ce Jandarmeria a comis un abuz – , dar mai sunt și altele).

Paradoxal, o instanță de judecată tocmai a decis că, de fapt, protestele în fața instituțiilor de interes public sunt permise fără autorizare prealabilă iar interzicerea și sancționarea acestora este o încălcare a dreptului la libera exprimare.

Este evident, deci, că Poliția și Jandarmeria au un plan de intimidare a protestatarilor anti-PSD și antiguvernamentali iar acest plan nu poate să fie o simplă emanație a unor șefi din aceste structuri disciplinate, ci rezultatul unor ordine politice venite de la vârful Ministerului de Interne. De altfel, este evident că principalii beneficiari ai acestor amenzi și interdicții impuse de Poliție și Jandarmerie sunt PSD și Liviu Dragnea, adică exact protectorii submediocrei Carmen Dan la șefia Internelor.

Carmen Dan, servitoarea fidelă a lui Liviu Dragnea

4 comments on “Carmen Dan trebuie să plece pentru că a subordonat Poliția și Jandarmeria lui Dragnea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>