Tovarășe Iliescu, sper că privești atent la funeraliile regelui, ca să vezi ce nu se va întâmpla la moartea ta


La funeraliile tale, tovarășe, poate va veni Gorbaciov. Sau poate nu. Și nu se va arunca cu flori. Decât dacă-s flori de mină. Iar pe marginea cortegiului vor sta, de o parte, învinșii gângavi care te-au privit în ’90 ca pe un Ceaușescu cu față umană, iar de cealaltă parte învingătorii grași, tupeiști și corupți precum Iordache, Șerban Nicolae, Dragnea și tot neamul lor cel blestemat.

Sper că, deși mai adormi cu falca-n jos, căzută, în timp ce privești la TV, prinzi momentele importante, tovarășe, din parcursul cortegiului funerar al regelui. Și sper să te întrebi dacă a meritat. Speranțe deșarte, știu, e ca și cum aș spera ca un vierme să înțeleagă un grifon: nu doar că-s din specii, regnuri și lumi diferite, sunt din universuri diferite. Androidizat la Moscova cum ești, nici o emoție nu te poate străbate. Te gândești, deja, cum vei fi mumificat, precum Lenin, și depus într-un mausoleu special construit la Casa Poporului, în față.

E mult prea târziu și nu mai contează că ne-ai făcut, tovarășe. Mă uit la mulțimea impresionantă din cortegiu și înțeleg că va conta doar ce facem noi de acum înainte.

funerar rege

(sursa foto)

 

One comment on “Tovarășe Iliescu, sper că privești atent la funeraliile regelui, ca să vezi ce nu se va întâmpla la moartea ta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>