Șerban Nicolae cere iar închisoare pentru jurnaliștii care scriu despre dosare penale


“Dezvaluirea de informatii care, potrivit legii, nu au caracter public, dintr-o cauza penala aflata in curs de cercetare, se pedepseste cu inchisoare de la sase luni la trei ani. Daca fapta este savarsita de un judecator sau de un reprezentant al organului de urmarire penala, pedeapsa este inchisoarea de la 2 la 5 ani”.

Sursa paragrafului de mai sus este un proiect de lege al senatorului PSD Șerban Nicolae (întregul parcurs al proiectului, aici).

proiect serban nicolae

Proiectul lui Șerban Nicolae are trei ani de când se tot învârte prin Parlament și, încă, nu a fost votat. Azi, însă, a fost pus din nou pe ordinea de zi a ședinței Comisiei Juridice din Camera Deputaților (sursa), cameră decizională. Cu alte cuvinte, proiectul ar putea intra în linie dreaptă și să fie votat curând, poate chiar să ajungă la promulgare la Cotroceni până la finalul acestui an.

Nimic de mirare, Șerban Nicolae este cel care, recent, a opinat că rezistența anticomunistă din munți a slăbit România. Și, mai trist, când era consilier juridic al lui Iliescu, la Cotroceni, Șerban Nivcolae a cerut și obținut grațierea unor ofițeri care au ordonat deschiderea focului împotriva mulțimii la Timișoara în decembrie 1989. (sursa)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>