Darius Vâlcov, consilier ilegal la Guvern. Cum are Vâlcov acces la documente secrete?


“Darius Vâlcov este consilier la Guvern şi m-am întâlnit de foarte multe ori cu el acolo. (…) Mă întâlnesc cu el la Guvern şi nu pot să nu spun lucrul acesta”. Declarația îi aparține proaspătului ministru al Dezvoltării, Paul Stănescu (sursa).

Ok, foarte frumos, doar că asta presupune un statut public, de angajat la stat și plătit de la buget. Iar toate astea vin la pachet cu obligația depunerii unei declarații de avere și a uneia de interese. Nici pe site-ul Secretariatului General al Guvernului, însă, nici pe portalul ANI care conține declarațiile de avere și interese ale tuturor cărora legea le cere să depună așa ceva, nu există un astfel de document semnat de Darius Vâlcov conform căruia acesta ar lucra la Guvern.

Întrebarea e, deci, simplă: care e, de fapt, statutul lui Vâlcov? Dacă e chiar angajat la Guvern, a încălcat legea ANI nedepunând declarații de avere și interese. Dacă nu e angajat oficial la Guvern, în ce calitate intră în Palatul Victoria și, mai ales, are acces la documente care nu au caracter public?

Conform news.ro, “Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, spunea, în iunie, întrebat de ce Darius Vâlcov lucrează la grupul parlamentar al social-democraţilor, că fostul ministru “este bun”.De asemenea, întrebat ce face mai exact Darius Vâlcov, liderul PSD a afirmat că “face bine”, el precizând atunci că Vâlcov a lucrat la elaborarea programului de guvernare. În mai 2015, Darius Vâlcov a fost trimis în judecată de procurorii DNA, care îl acuză de trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile ocupate de acesta, de primar, senator şi ministru. Darius Vâlcov este acuzat că, în perioada aprilie-decembrie 2011, a primit de la omul de afaceri Theodor Berna, patronul Tehnologica Radion, prin intermediul fostului primar Minel Florin Prina, suma de 2,5 milioane de lei. Banii i-au fost daţi lui Prina, în cinci tranşe de câte 500.000 de lei, în municipiul Slatina. Vâlcov ar mai fi primit, în perioada 2012- 2013, tot de la Theodor Berna, prin intermediul mai multor firme, suma de 3.080.000 de lei. În luna iunie a acestui an, Darius Vâlcov a fost plasat sub control judiciar pentru instigare la dare şi luare de mită, cu interdicţia de a părăsi ţara, într-un alt dosar care vizează un funcţionar public din cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Olt acuzat că a luat mită timp de trei ani de la o firmă controlată de către Vâlcov.” (sursa)

Relația lui Paul Stănescu cu Darius Vâlcov este una penală: ambii sunt cercetați într-un dosar pierdut de DNA printre niște sertare (sursa).

În cu totul altă ordine de idei, ce o mai face oare fosta Miss România care a înființat o galerie de artă cu banii negri ai lui Vâlcov?

miss larisa

Fără categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>