Oficial, Firea trăiește doar din salariu, dar acordă împrumuturi de peste 150.000 EUR


79.000 de euro. Numai atât mai are de recuperat Gabriela Firea din “împrumuturile în nume personal” acordate în ultimii ani unor bune prietene și chiar colaboratoare de lungă durată. 

Ligia Gheorghe, care e un fel de umbră a Găbiței (și e și consiliera ei de imagine, adică decide cui să nu-i răspundă la solicitări oficiale – și are o grămadă de treabă, că Firea nu răspunde mai nimănui care nu o laudă), are cel mai puțin de returnat: doar 10.000 de euro. Nașa ei de căsătorie, însă, Tarcevschi, are de înapoiat 25.000 de euro.

firea imprumuturi

Când au fost acordate, însă, împrumuturile au fost mult mai mari: “In toate declaratiile de avere din ultimii ani ale Gabrielei Firea, actualul primar al Bucurestiului, rubrica de „imprumut acordat in nume personal” este printre cele mai stufoase. Din ultimul document completat de Firea, din vara lui 2016, reiese ca patru persoane ii datoreaza bani: Mihaela Corina Gheorghe – 14.000 de euro, Alina Tarcevschi (nasa de cununie a lui Firea) – 27.000 de euro, Angelica Cobzaru (scria articole la revista Felicia, din trustul Intact, unde Firea a avut diverse functii de conducere) – 30.000 de euro si Ligia Gheorghe (consilier al lui Firea pentru relatia cu presa) – 15.000 de euro. (…) Asadar, acum trei ani, cele patru prietene ale lui Firea ii datorau acesteia, in total, 155.300 de euro. Cum in prezent, acestea mai au de returnat un total de 86.000 de euro, inseamna ca Firea a recuperat, in ultimii trei ani, 69.300 de euro de la femeile pe care le-a imprumutat.” (sursa)

Ce nu e deloc clar din declarația de avere e sursa banilor folosiți de Firea ca să dea peste 150.000 de euro tănticilor invocate. În declarația de avere din acest an, de exemplu, a menționat numai salarii, adică nu mai mult de 1.500 de euro lunar. Ca să strângi 150.000 de euro, deci, ai nevoie de o sută de luni, așadar de peste opt ani în care să nu cheltui nimic. Magic!

Fără categorie
One comment on “Oficial, Firea trăiește doar din salariu, dar acordă împrumuturi de peste 150.000 EUR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>