Cadou la 55 de ani: Dragnea, pe vremea când nu avea cărător de geantă


Azi, Livache de la Teleorman împlinește 11 cincinale. Mai ministeriabil și prezidențiabil la înfățișare se arată numai de vreo două cincinale încoace. Într-al nouălea, de exemplu, adică până pe la 45 de ani, omul se prezenta exact cum e: ca un țăran de câmpie venit la București să se dea mare că are mult pământ și țărani în subordine la el în județ.

Dar să lăsăm vorbele și să punem imaginile să vorbească. Iată una din 2006.

2006 1

Se remarcă ceea ce acum nu mai vedeți în nici o ocazie: Dragnea își cară singur geanta. În care nu știm ce se află, dar pare grea. Altfel, e de observat că deține și tricou pe sub cămașă. Iar ciorapii nu ne-ar mira să fie albi.

Tot în 2006, spre deosebire de acum, Dragnea era mai vâlvoi când venea pe la partid.

2006 2

Aici, de exemplu, e netuns și pe cap, și sub nas. Iar cravata e mult prea lată, din alt secol. Mă rog, la Teleorman probabil că era considerat un fel de Cătălin Botezatu cu mustață, deci nu insistăm.

Dar preferata mea din 2006 e următoarea.

2006 3

Cel mai mult îmi place contrastul dintre polo-ul alb și cureaua neagră care-i ține blugii ăia spălăciți să nu-i acopere niște pantofi negri de clasă proletar second hand. Se observă, iarăși, geanta de care Dragnea era foarte atașat în acea perioadă.

În 2007, Livache a făcut niște schimbări. Majore: geanta maro a fost schimbată cu una neagră iar pantofii negri schimbați cu unii maro.

2007 1

Ca să ne demonstreze că și pe vremea aia era un as al modei, Dragnea și-a asortat cureaua la pantofi. Blugii, însă, par să fie modelul lui de suflet, așa că nu a renunțat la ei, probabil erau în tendințe pe la Alexandria și-n 2007.

Ca să nu credeți că sunt răutăcios când zic de blugii ăia, iată, mai jos.

2007 2

Vedeți? E tot 2007, dar varianta elegant: polo-ul a dispărut, a apărut cămașa albă, de om politic serios. Burdihanul care stătea să se reverse e și mai vizibil decât în posturile anterioare, dar nu poate impune decât respect. La Turnu Măgurele.

În 2008, polo-ul revine în forță.

2008

De data asta, însă, e alb. Și cam lălâu. Dar, deh, e vară, probabil așa se explică și dispariția, într-un final, a blugilor spălăciți, înlocuiți cu niște pantaloni de in. Geanta, desigur, e prezentă.

Cam ultima fotografie publică în care Dragnea mai e agățat de paporniță e cea de mai jos.

2009

Se întâmpla în 2009. Totuși, niște îmbunătățiri semnificative chiar au apărut: omul a înțeles că blugii ăia penibili sau pantalonii prea lejeri nu au legătură cu funcția, cămașa s-a instalat în garderobă și pare pe măsură, a apărut și un sacou care nu pare luat chiar de la un magazin sătesc.

Ce e drept, însă, când se îmbrăca precum un tractorist devenit șef la partid, Dragnea era sincer cu originea sa și cu filosofia lui de viață. Acum, când e corect (și scump) îmbrăcat, pe unii i-ar putea păcăli.

E chiar de mirare că în pozele astea nu apare în sandale și ciorapi, cum l-a văzut Gușă pe Dragnea în anii 2000: “Eram in biroul lui Nastase cind Mitrea cu Oprisan l-au racolat pe traseistul Dragnea, pe care-l adusesera sa ni-l prezinte. Nu-l stiam. Am facut cunostinta atunci cu un om modest, simplu, venit dintre tractoare, de la Teleorman. Avea in picioare ciorapi si sandale, era imbracat cu camasa alba si geaca din imitatie de piele. Asa a intrat Dragnea in PSD” (sursa).

La mulți ani, Dragneo! Dar nu la vârful statului.

P.S. După cum s-a putit vedea, fotografiile au fost împrumutate (la calitatea proastă oferită gratuit, desigur) de la Agerpres.

 

Fără categorie
4 comments on “Cadou la 55 de ani: Dragnea, pe vremea când nu avea cărător de geantă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>