Nicolicea și-a inventat niște dividende pe care firma lui nu le-a produs


Dacă monstrul lui Frankestein s-ar fi încrucișat cu Kafka, probabil că plodul rezultat ar fi fost leit Nicolicea. La cap, mai ales.

Totuși, avem și vești bune: Nicolicea e vulnerabil. După ce, în delirul lui incontinent, a schimbat geografia României (știți, insula Belina nu mai e insulă), Eugen – mecanicul Dreptului – a inventat și niște bani în declarația de avere.

În ultima declarație de avere, Eugen Nicolicea a scris că are de încasat peste 110.000 de lei de la Galaxy SRL, o firmă din Drobeta Turnu Severin (între timp, firma s-a mutat la București, dar asta e mai puțin important, menționăm și informația asta doar pentru că știm că lui Nicolicea îi plac detaliile – mai ales alea cu totul neimportante).

dividende

Din Galaxy SRL, conform declarației de interese, Nicolicea deține 50%.

actionariat

Așadar, dacă numai Nicolicea (care are 50% din părțile sociale, deci dreptul la jumătate din profit) are de încasat dividende de peste 110.000 de lei, atunci profitul Galaxy SRL este de minimum 221.000 de lei, adică de două ori mai mult decât partea lui Nicolicea. Logic, nu?

Păi, să cercetăm la Ministerul de Finanțe, asta e firma.

galaxy

Și să vedem și performanțele financiare. În 2016, profit, într-adevăr: peste 52.000 de lei.

2016

În 2015, tot profit: peste 44.000 de lei.

2015

Dar, din 2014 (inclusiv) înapoi pe scara timpului, pierderi. În 2014, de exemplu, aproape 20.000 de lei.

2014

Deci, dacă luăm în calcul tot profitul Galaxy SRL din ultimii ani, nu ies la socoteală mai mult de vreo 96.000 de lei. Din care Nicolicea, care are jumătate din firmă, ar avea dreptul la dividende de vreo 48.000 de lei, nicidecum la peste 110.000 de lei, cum a declarat.

Altfel spus, omul a plusat, din pix, cu peste 62.000 de lei. Nu e mult, dar este. Pentru colega lui, Rovana Plumb, de exemplu, este tot venitul anual, ăla din care plătește la creditul uriaș de 800.000 de euro (!).

Îl așteptăm acum pe Nicolicea să ne explice cum nu pricepem noi aritmetică și cum, de fapt, dividendele sunt dreptul lui divin la bani când vrea, fără nici o legătură cu profitul. Și Belina nu mai e insulă, băi, săracilor cu duhul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>