Când nu merge la DNA, Teodorovici finanțează PSD sub alt nume


În jurul orei 14.00, Eugen Orlando Teodorovici a intrat la DNA. “Potrivit unor surse judiciare, fostul ministru ar urma să fie audiat într-un dosar de corupție.

La sosire, fostul ministru a susținut că ”niciodată” nu va fi chemat în altă calitate decât cea de martor. Teodorovici a precizat că nu știe în ce dosar a fost chemat, adăugând că va da mai multe detalii după întâlnirea cu procurorii.” (sursa)

Totuși, în trecutul recent, Orlando a învârtit niște bani pentru care nu avea nici un fel de justificare. “O excelentă anchetă a Digi24 (aici, aici și aici) ne arată, stupefiant, că ministrul de Finanțe, Eugen Orlando Teodorovici, învîrte niște sute de mii de euro, bani pe care nu prea are cum să-i justifice.Taman din banii ăștia s-au dus niște sume și la PSD. Dar și la PNL.” (sursa)

Deci, da, acum vreo zece ani, Teodorovici finanța PNL. Când a dat bani la PSD, a mai schimbat câte un nume, pe ici, pe colo. “Astfel, Teodorovici a finanțat PSD în 2012 cu 42.500 RON, în două tranșe. Curios este că 20.000 RON au fost donați sub un prenume fals, “Bogdan”, dar CNP-ul este cel al lui Eugen Orlando Teodorovici.În 2013, la PSD s-au dus 17.350 RON.Iar în 2014, actualul ministru de Finanțe a plătit numai 9.000 RON la PSD.În total, deci, 68.850 RON a donat ministrul de Finanțe Teodorovici la PSD. Din salariul lui de bugetar, pentru că bugetar este din 1991 încoace.” (sursa)

Recent, Orlando a intrat în conflict cu Liviu, șeful PSD: “Întrebat dacă a vorbit cu Eugen Teodorovici dupa votul de marţi din Comisia de Buget a Senatului privind eliminarea supraacizei la carburanţi şi limitarea “split TVA” pentru companiile de stat şi pentru firmele care au contracte cu statul, liderul PSD a spus că nu a vorbit cu Teodorovici, dar că va exista o discuţie în Comitetul Executiv al PSD, dar şi în grupurile parlamentare legată de acest vot.

“Nu am avut această onoare, probabil că o să o am. În legătură cu acel vot, o să avem o discuţie şi în Comitetul Executiv, la sfârşitul acestei săptămâni şi săptamana viitoare în grupuri, pentru că trebuie să facem cu toţii un efort să ne aducem cu toţii aminte că această majoritate parlamentară este constituită ca să susţină un Guvern, nu să îl blocheze (…) Este foarte simplu să se facă exerciţii de imagine, să se critice Guvernul, măsurile guvernamentale, dar este un program de guvernare care trebuie pus în practică şi asta este una dintre principalele atribuţii ale Parlamentului. Eu cred că la domnul Teodorovici este o altă problemă. Dumnealui a venit în primăvară şi mi-a spus că ar vrea să fie preşedinte al Comisiei Economice şi eu am rugat colegii din Senat să îl susţină ca preşedinte al comisiei. (…) Este o funcţie care poate să-l tulbure foarte mult”, a declarat Liviu Dragnea, miercuri, la Parlament.

Plata defalcată a TVA va fi obligatorie de anul viitor doar pentru companiile de stat şi firmele aflate în relaţii contractuale cu statul, pentru celelalte firme sistemul fiind opţional din 2018 şi obligatoriu doar din 2019, dacă se va dovedi funcţional, au decis marţi senatorii din Comisia de buget-finanţe, prin aprobarea unui amendament depus în acest sens.

Tot marţi, Comisia de buget din Senat a decis eliminarea majorării accizei la carburanţi.” (sursa)

orlando

4 comments on “Când nu merge la DNA, Teodorovici finanțează PSD sub alt nume
  1. citesc cat de mult pot presa romaneasca. cu predilectie cativa pe care ii consider jurnalisti. va/te consider in frunte prin onestitate, deontologie si caracter. salut! de prin cluuj..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>