Întâlnire secretă între Dragnea, Tudose și apropiații premierului. Consecințe


La începutul anului, după ce Dragnea fusese deja umilit de Iohannis (care respinsese propunerea de premier a șefului PSD, adică pe Sevil Shhaideh), șeful Camerei Deputaților s-a răzbunat pe niște fraieri pe care-i avea la îndemână.

Așa au ajuns în biroul lui Dragnea, chemați, după numirea lui Grindeanu ca premier, patru oameni: Mihai Tudose, Gabriel Vlase, Marius Nica și Sorin Câmpeanu. Toți aveau câte un loc promis în Guvern din partea lui Grindeanu. La recomandarea SRI. Tuturor celor patru, Dragnea le-a dat cu tifla: i-a anunțat, sec, că nu vor fi miniștri câtă vreme el, Liviu de la Teleorman, va decide cum stau lucrurile în partid. Singurul care l-a înfruntat, atunci, a fost Nica. Restul au înghițit-o sec.

Ce e drept, Dragnea a fost umilit din nou doar puțină vreme mai târziu, când Grindeanu l-a numit pe Tudose ministru al Energiei și lui Nica i-a dat o funcție de consilier în subordinea sa.

Azi, a venit vremea ca Tudose să se răzbune. Așa că, dacă Shhaideh și Plumb vor fi date din Guvern, în locul lor ar putea să ajungă, cu probabilitate de peste 90%, Gabriel Petru Vlase (la Dezvoltare Regională) și Marius Nica (la Fonduri Europene, unde a mai fost). Sorin Câmpeanu, care a plecat la partidulețul lui Ponta – Daniel Constantin, nu mai e pe listă, deci are șanse mici să-l înlocuiască pe Pop la Educație.

Nici Georgian Pop nu e în afara ecuației executive. De ce? Pentru că vorbim de un grup care funcționează foarte bine de peste zece ani, inclusiv sub acoperirea unui SRL, acum inactiv. Adică acesta.

1001 1

1001 2

1001 3

Despre care vom mai vorbi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>