Ministrul PLM, cheltuieli nejustificate de zeci de mii printr-o fundație în anul electoral 2014


Incredibil, dar adevărat: Liviu Marian Pop (sau Pop Liviu Marian – PLM, în acte publice) este o instituție. Nu, nu doar de prostie, ci și una juridică: există Fundația Liviu Marian Pop. Iar fundația asta are venituri și cheltuieli. Uneori, cheltuielile sunt de două ori mai mari decât veniturile. Dar nu se știe din ce surse.

Fundația PLM este înființată în 2013. An în care a avut “profit” (excedent, în limbaj oengistic) de fix 11.116 lei.

2013

Anul următor, însă, a fost mai complicat: era ditamai anul electoral, Victor Ponta, șeful suprem al lui Popică, candida la funcția supremă în stat. Așa că, întâmplător sau nu, fundația lui Pop a avut venituri mai mari, dar și cheltuieli mai mari. Foarte mari, raportat la venituri.

2014

Iată: “deficit” de 69.126 lei. Iar venituri de doar 63.407 lei. Ceea ce înseamnă că cheltuielile au fost de 132.533 lei. Interesant, însă, e deficitul (pierderea, practic), de aproape 70.000 de lei. Cine a finanțat acest “deficit”, de unde au venit 69.126 lei care au fost cheltuiți de FLMP din surse necunoscute? Și pe ce au fost cheltuiți banii?

Deocamdată, aceste întrebări rămân fără răspuns.

Nici în 2015, însă, lucrurile nu s-au îndreptat: deficit de aproape 13.000 de lei.

2015 1

2015 2

Pentru 2016, fundația lui Pop nici nu s-a mai obosit să depună bilanț contabil la Ministerul de Finanțe. Dacă aude Mișa, îl obligă și pe PLM să-și facă split TVA, chit că fundațiile nu plătesc TVA. Dar, la ce foame de bani e, n-ar fi de mirare.

One comment on “Ministrul PLM, cheltuieli nejustificate de zeci de mii printr-o fundație în anul electoral 2014
  1. dacă A.N.I. sau/și O.N.P.C.S.B. (mamă, ce bombastic!) nu-l deranjează pe PLM-Genunche (se rostește “genuche”) nici măcar la acumularea de bijuuri pe persoană fizică, înseamnă că PLM (sîc!) a juns o … sculă mare!
    măcar presa să nu tacă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>