Dragnea, un Sebi Ghiță de la țară


Tensiunea dintre Liviu Dragnea și “sistem“ (oricare ar fi azi cei de la butoanele “sistemului“) se acumulează și va ajunge în punctul de implozie. Deocamdată, Dragnea dă semnale că nu e dispus să pice în liniște.

Când a declarat că nu are pistoale să lupte, ci doar “partidul și Parlamentul“, Liviu Dragnea a depășit o limită. Nu, nu a devenit mai belicos – așa era deja prin tot ce făcea (legi mascate de grațiere, amputarea Codului Penal etc.), ci și-a oficializat poziția beligerantă. Din momentul în care și-a prezentat armele cu care luptă, șeful PSD a dat semnalul că ur­mează victime, că nu e pregătit să se predea. Dar Dragnea nu și-a scos la vedere doar atuurile, ci și lipsurile: insistând că nu are decât „partidul și Parlamentul“, a lăsat să se înțeleagă că, de fapt, nu are nici Guvernul și, mai ales, nici serviciile secrete (sau nu pe toate, îl controlează doar pe cel de la Interne, pe care a reușit să și-l subordoneze – iată! – tocmai prin intermediul partidului care a votat în Parlament cum și-a dorit șeful).

Continuare.

dragnea ghita

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>