Uniunea Salvați Parlamentul

Multe dintre figurile care au făcut din legislatura aflată acum pe final de mandat un circ al ororilor au primit de la popor câte un nou mandat.

Excepțiile se regăsesc, în majoritate, la USR. Dar dacă Uniunea Salvați România nu va face opoziție la baionetă, agresiv și inteligent, va sfârși măcinată de pietrele de moară ale partidelor vechi.

În malaxorul mai degrabă bizantin de la Palatul Parlamentului, regula de bază este că majoritatea zdrobește minoritatea, chiar dacă cea din urmă lucrează după reguli. Am văzut de multe ori acest film la lucrările Legislativului: ședințe fără cvorum (dar și fără consecințe asupra absenților), voturi la care se numără mai mulți deputați sau senatori decât cei prezenți (iarăși, fără efecte), documente ale comisiilor de specialitate neasumate de posesorii semnăturilor depuse pe respectivele acte (din nou, fără ca cineva să răspundă pentru acest fals în acte) și multe altele.

Continuarea, aici.

nicusor-dan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>