Avuții frumoși și inteligenți ai României


România majoritară, statistic vorbind, este urâtă și proastă. Deci, săracă. Toate cifrele ne spun că sub pragul de sărăcie (cu venituri de mai puțin de 500 de lei lunar) se află peste 25% din români. Iar peste 40% din români se află în categoria pe care experții o numesc ca fiind cu „risc de sărăcie sau de excluziune socială“.

Dar undeva, în înalturile rarefiate ale societății, trăiesc niște olimpieni frumoși și inteligenți. Deci, bogați. Sau măcar avuți, fără nici un risc de sărăcie ori excluziune socială. Și nu, nu sunt aristocrați, nu provin din familii burgheze sau de industriași de la începutul secolului al XX-lea, nu au câștigat la Loto și nici nu au cariere impresionante în multinaționale. Ba chiar ai zice că sunt de la talpa țării: niște anonimi profesional și social, cu nume populare, pe care le poți auzi strigate prin satele patriei. Coțofană și Tomiță, de exemplu. Dar ce Coțofană frumoasă și inteligentă, ce Tomiță fercheș și dăștept!

Continuarea, aici.

 

Fără categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>