Parlamentarii care-și angajează rudele, ultimul glonț al lui Iohannis


Azi, în ședință comună, parlamentarii (senatori și deputați, deopotrivă) au decis să dezincrimineze conflictul de interese care se produce când un parlamentar își angajează o rudă la propriul cabinet, pe banii statului. Despre cât de meschină și jegoasă e dezincriminarea asta nu avem suficiente înjurături, asta e deja clar.

Ce e de speriat e că toți cei prezenți au votat pentru (306), mai puțin unul, care s-a abținut. Adică transpartinic ca la balamuc. Parlamentul, deci, și-a dat măsura, atât de jos poate să ajungă.

Dar acum poate intra în scenă Iohannis. Care poate cere și reexaminarea legii de către aceiași parlamentari, dar și Curții Constituționale să verifice legea, sunt șanse mari ca ce au votat azi parlamentarii să fie neconstituțional. La drept vorbind, singura speranță e în CCR, e evident că parlamentarii nu se vor suci. Dar Iohannis trebuie să înceapă să arate că are slujbă la Cotroceni nu doar ca să se facă de căcat în Bulgaria și în general, ci și că nu degeaba a primit șase milioane de voturi. Așa că, chiar dacă o eventuală cerere de reexaminare a legii nu are nici o șansă de reușită, Iohannis trebuie să ceară nenorocita asta de reexaminare, să se ia la harță cu nenorociții ăia de parlamentari. Și să facă orice ține de președinte ca să împiedice punerea în aplicare a mizeriei.

E ultima șansă a lui Iohannis să nu dispară în plictiseală noastră absurdă românească ce ne apucă atunci când ne uităm la Cotroceni și vedem o sperietoare de ciori la costum. Dacă nici căcatul ăsta făcut azi de parlamentari nu-l urnește pe Iohannis, nimic nu-l mai urnește vreodată. Poate fi momentul în care să înceapă să conteze sau ziua în care Iohannis dispare. E alegerea lui.

kwi

Fără categorie
One comment on “Parlamentarii care-și angajează rudele, ultimul glonț al lui Iohannis
  1. Pai taman asa s-a dovedit a enshpea milioana oara ca PSD=PNL=ALDE=UNPR=UDMR=aceeasi (eterna!) mizerie. Bolsevica-seCURistica, desigur.
    Mutu’ de serviciu nu cred ca va “achiesa” sa mai faca ceva in favoarea supusilor.
    Deh, vine vacanta, vine el “Rio”, eh-eh-eh…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>