Sediul fundației lui Ponta, plătit de Guvern și companii de stat. Prin domnișoara Pușcașu


După ce a demisionat de la Guvern, Ponta și-a făcut un ONG ca să pară că nu e chiar prostu’ satului rămas în drum. ONG-ului îi zice „Black Sea Regional Projects 2020”, conform propriului site. Oficial, are un cuvânt în plus: „Black Sea Regional Cooperation Projects 2020”. Actul de naștere al asociației, de la instanță, a fost emis în ianuarie a.c. Sediul, însă, e ținut secret de Ponta, acum, când asociația există, deși acum câteva luni l-a scăpat chiar el pe Facebook.

Black Sea Regional Projects 2020 e pe strada Toporași

Pe site-ul asociației (bsrp.ro), la rubrica de „contact“, se găsesc doar o adresă de e-mail, un cont de Facebook și unul de Twitter. Pe Facebook, Black Sea Regional Projects 2020 și-a ascuns sediul, care cică e disponibil la cerere. Pe site-ul Ministerului de Finanțe găsim o parte din adresă: strada Toporași, nr. 1-7. Nesatisfăcător și, oricum, incomplet: la această adresă din sectorul 5 se află un bloc turn. Abia pe site-ul Ministerului de Justiție, în Registrul Național al Asociațiilor și Fundațiilor, apare adresa completă la care a fost înregistrată asociația: strada Toporași, nr. 1-7, bl. 15.

Toporașu’ e acasă la domnișoara Pușcașu

Care o fi misterul ascuns la adresa asta? Conform unui document public postat de site-ul Aeroportului București (și veți vedea imediat de ce am ajuns pe acest site), la adresa de mai sus domiciliază domnișoara Cristina Geanina Pușcașu. Documentul despre care vorbim spune că domnișoara Pușcașu a fost numită, pe 26 martie 2015, în funcția de membru al Consiliului de Administrație al Companiei Naționale „Aeroporturi București“ SA, companie publică a statului român. O domnișoară foarte competentă, deci. Atât de competentă încât, din 2012 până în noiembrie 2015 (la instalarea guvernului Cioloș), a fost consilier la cancelaria premierului. Adică, da, i-a fost consilieră lui Ponta pe parcursul întregului mandat de prim-ministru. Păi, da, asta e competența necesară pentru un post bine plătit la stat. Iar ca să vedeți că Geanina Cristina Pușcașu e încă și mai capabilă, să spunem că ea a lucrat, înainte să devină consiliera lui Ponta, la Bruxelles. Unde îi era asistentă Dacianei Sârbu.

Pușcașu a împușcat Nuclearelectrica, Hidroelectrica, Electrica, FNGCIMM și aeroportul

În solda Dacianei, domnișoara Pușcașu câștiga aproximativ 20.000 de euro anual. Peste 1.600 de euro lunar. Banii nu erau răi, dar erau mult sub prestigiul ei. La București, însă, la cancelaria lui Ponta, competențele fostei asistente au fost valorificate corespunzător.

Continuarea, aici.

puscasu avere

One comment on “Sediul fundației lui Ponta, plătit de Guvern și companii de stat. Prin domnișoara Pușcașu
  1. Pingback: Fara Cenzura | Stiri Directe - Adpres.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>