Toți oamenii președintelui Iohannis


Acum exact un an, pe 29 septembrie 2014, candidatul Klaus Iohannis dădea un interviu pentru Adevărul. Îl puteți citi aici. E lung și plicticos, plin de generalități călduțe și inofensive. Nu mult s-a schimbat de atunci, deși candidatul a devenit președinte. Aproape nimic, de fapt: Iohannis a rămas același împăciuitor autist și absent. O schimbare ar fi, totuși: cînd a avut de-a face cu capcane politice și teme importante, Iohannis a greșit ca un ageamiu. Doar trei exemple: a fost de acord cu un nou Cod Fiscal pe care, ulterior, l-a contestat; a acceptat voios triplarea salariului său, apoi s-a sucit cînd l-a înjurat poporul; a fost dur și radical cînd a refuzat cotele obligatorii de refugiați dar a pierdut lamentabil bătălia la Bruxelles.

Iohannis pare, deci, incapabil să se schimbe și să joace jocul mare al președintelui de țară. După cît de nostalgic e după Sibiu (vezi desele lui incursiuni auto cu alaiul prezidențial aferent spre orașul în care a fost primar), înțelegem că încă se plimbă, în capul lui, prin Piața Mare și melancolizează uitîndu-se lung la Turnul Sfatului.

A propos de sfat: cine îl sfătuiește pe Iohannis la Cotroceni? Lista sfătuitorilor lui din turnul de la Cotroceni e aici. Să vedem cine sînt oamenii:

– Dan Mihalache: un politruc despre care am scris aici și de la care nu avem nici o speranță;

– Ion Oprișor: un mediocru general al cărui CV te deprimă instant; cel mai rîsu’-plînsu’ pasaj din CV e cel în care Oprișor menționează că a fost șeful Biroului Traduceri și Multiplicări al Comandamentului Artileriei în ’93, dar prima limbă străină pe care ar cunoaște-o, engleza, a învățat-o (tot conform propriului CV) zece ani mai tîrziu;

– Lazăr Comănescu: o vastă experiență diplomatică, dar un caracter maleabil și, cel mai probabil, o bună relație cu Securitatea ceaușistă, transparentă din cariera dinainte de ’89;

– Andrei Muraru: un arivist feroce care, la 21 de anișori, cel mai probabil pe filiera concitadinului său Mihail Vlasov, deținea o funcție de consilier la Camera de Comerț București; și ăsta era doar începutul, apoi au curs funcții publice fără număr (vezi aici); despre caracterul omului, o excelentă descriere aici;

– Leonard Orban: tehnocrat irelevant politic, probabil ignorat de Iohannis;

– Cosmin-Ștefan Marinescu: tehnocrat la fel de irelevant politic și de ignorat;

– Elena-Simina Tănăsescu: o combinație de Orban și Marinescu;

– Laurențiu-Mihai Ștefan: completează patrulaterul Orban – Marinescu – Tănăsescu;

– Mihaela Ciochină: jurist, insignifiantă în aparatul politic al lui Iohannis;

– Sergiu Nistor: tehnocrat al Culturii, fost responsabil guvernamental pentru “Sibiu, capitală culturală europeană”, arhitect care a luat măsuri controversate împotriva unor clădiri monumente istorice (vezi aici).

Pe scurt, nu avem nici o șansă.

iohannis

 

 

,
19 comments on “Toți oamenii președintelui Iohannis
 1. D-le Prisacariu ati uita-o pe d-na Pralong,( ori intre timp nu a mai vrut-o mahalache in echipa, ce sa discute cu ea?).
  D-l Presedinte s-a inconjurat de oameni de calitatea domniei sale( cine se aseamana se aduna), poate o sa aveti timp sa faceti o recenzie a “magistralei ( aici perfecta, desavarsita)”vizite in SUA.

 2. Și mai pe scurt , am belit-o !
  Și spun asta și privind modul cum au gestionat liderii PNL proaspăt eșuata moțiune de cenzură .

  Pe de altă parte , cine-i tipa aia tunsă scurt care apare și în poza postată de tine ? Știu că era omniprezentă la Cotroceni și pe vremea lui Băse .
  Mie mi se pare miștocuță , dar asta este o părere pur subiectivă , fără a ști absolut nimic despre ea …

 3. Coane Cataline, l-ai uitat pe politrucul Constantin Dudu Ionescu! Alta nulitate senzationala.

  P.S. La tov Comanescu ai uitat episodul votului diasporei romanesti din Germania…

  De acord cu tine, nu avem nici o sansa. Cu un astfel de presedinte, cu penalul ala de premier, cu un PSD plin de hoti si inca la putere, cu o masa amorfa de romani care hiberneaza nepasatoare, complice la situatia politica de-a dreptul mizerabila in care se afla Romania, da, nu avem nici o sansa. Ne ramane sansa refugiatului…

 4. Si ar mai fi ceva de adaugat, Cataline… Un presedinte submediocru, inclusiv ca om, nu avea cum sa se inconjoare de somitati, de oameni profesionisti, de calitate. A cautat yesmeni la fel de submediocrii ca si el.

 5. Da Catalin, asa e. Ai uitat/omis sa-l mentionezi, in lista asta, si pe veleitarul politruc-posibil agent acoperit SIE Catalin Predoiu, prim-ministrul guvernului cica din umbra (pamantului degeaba). Incat, vorba ta, nici o sansa.
  PS Offtopic, pentru ca tot a fost cazul Oprescu….am avut ocazia zilele astea sa ma intersectez cu semnatura dlui primar :)…. (nu pe actul asta, pe altul, unde era cat jumatate de pagina, dar uite, ca sa vezi cum arata si tu, sa te crucesti https://www.google.ro/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0CAcQjRxqFQoTCJX8kMCMnsgCFcvsFAodb8QLVA&url=http%3A%2F%2Fwww.gandul.info%2Fstiri%2Fcum-explica-primaria-prezenta-pe-siteul-oficial-a-celor-doua-proiecte-de-14-milioane-de-euro-de-reabilitare-a-fantanilor-arteziene-din-capitala-a-fost-o-eroare-tehnica-8948593&psig=AFQjCNEw9UuOq9GYqq0I0KTAGKaT23VCrw&ust=1443679752384460 )…..colaboratorii carora le-am aratat-o au spus toti ca foarte probabil omul e schizofrenic.

 6. Pingback: Toți oamenii președintelui Iohannis - Pe Bloguri

 7. Pingback: Cătălin Prisăcariu | Toți oamenii președintelui Iohannis - Stiri Presa Online

 8. ,HAINE GRELE DE PROVINCIALI’?????????

  Este deja o banalitate cliseul cu,GENERALUL SI LOCOTENENTII,asa ca nu o voi folosi,si voi face pasul la urmatorul nivel,CULTURA ORGANIZATIONALA’.
  Ei,la acest nivel,tre’ sa pui minutza pe carte,sa citesti,sa intelegi sa sintetizezi si abia apoi sa faci pasul URMATOR SI DECISIV

  ,sa devii un conducator autentic,intelept,si eficient’

  Sigur lista de nulitati ,luate fiecare in parte,arata ceva ce stiam de mult-KLAUS IOHANNIS,NU ESTE O INTELIGENTA SCLIPITOARE,NU ESTE UN ERUDIT,NU ESTE UN PERSONAJ CULT’ este o mediocritate,care de multe ori demonstreaza ca este certat cu bunul simt si bunele maniere.

  Din lista de SFATUITORI SI CONSILIERI,LIPSESTE FIGURA CENTRALA-CARMEN IOHANNIS-.

  Ea este axul central,ea pare a fi ,MARELE DECIDENT DIN UMBRA DIN AVANSCENA,EA PARE A FI UN MAZARIN FARA BARBA,FARA ANTERIU,dar cu o influenta devastatoare…….

  L-am votat pe KLAUS IOHANNIS,fara a avea nici o asteptare din partea lui,el a fost de data asta ,RAUL MAI MIC’ avind in vedere ca celalat competitor a fost MITICUL,BORFASUL,PRADUITORUL,PLAGIATORUL SI MINCINOSUL VICTOR VIOREL PONTA……..

  Un moment de reflexie:

  foloseste-ti CATALINE imaginatia si creioneaza un scenariu CU PONTA PRESEDINTE LA O.NU.

  Ciutacu,gidea,cretuleasca,radu tudor ,daciana catelul,tata socru,sora,gita ,cumnatu si zecile de mii de borfasi pesedei,,,,,,,,,wow eram distrusi complectamente……..
  Cu IOHANNIS,PINA SI BIRFELE NOASTRE PAR A FI DE PLASTELINA…………

 9. Dle Prisacariu sa nu uitati ca noi cei nascuti in Romania am luat doua Nobel (literatura si chimie) si am dat si un Presedinte ,este adevarat scoala romanesca si Poporul Roman a facut asta posibil.Aveti mare dreptate s-a inconjurat de securisti si comunisti (Comanescu este unu)

 10. Pingback: prisacariu | EXCLUSIV Și Comănescu, noul șef MAE, îl apără pe Ponta: a secretizat votul din străinătate din 2014 precum politrucul Aurescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>