Piața muncii duduie: Ponta angajează 5.000 de funcționari publici


Nu știu voi cum vă simțiți, pe unde mai munciți, ce venituri mai aveți, dar presupun că, la ce creștere economică babană ne-a anunțat Ponta că avem, deja vă faceți planuri pentru vacanțe de lux de Crăciun și Revelion. Dacă, totuși, sînteți printre foarte puținii din țara asta care nu au o slujbă (și asta numai pentru că nu vreți, nu pentru că nu ar sări angajatorii cu oferte de muncă din cele mai tentante), Ponta vă sare, ca de obicei, în ajutor: scoate pe piața muncii aproape 5.000 de slujbe la stat.

Ca să fiu foarte exact, e vorba de 4.943 de funcții publice vacante care trebuie ocupate pînă la sfîrșitul acestui an, chestiune decisă de Ponta prin Hotărîrea de Guvern 737 din 9 septembrie. Cum se vede și din anexa acestei HG (accesibilă parțial mai jos), 71 de posturi care trebuie ocupate “prin recrutare” sînt din categoria înalților funcționari publici (29 de prefect, 30 de subprefect, alte cîteva de secretar general prin ministere). Deci apolitice, așadar nu avem nici un motiv să credem că nu se vor organiza niște concursuri foarte corecte care să ofere șanse egale tuturor profesioniștilor din administrație și din afara ei, nu?

plan ocupare

Fără categorie
3 comments on “Piața muncii duduie: Ponta angajează 5.000 de funcționari publici
  1. Pingback: PRISACARIU | Piața muncii duduie: Ponta angajează 5.000 de funcționari publici | Nasul.tv

  2. Pingback: PRISACARIU | Piața muncii duduie: Ponta angajează 5.000 de funcționari publici - Stiri Presa Online

  3. bai, dom’ reportere… adica mata ne zici noua (care stie mai bine ca tine) ca conscursurile pentru la functii in aparatu’ statulu’ de stat nu-i corecti si impartiale-echidistanti?
    huooo!
    nesimtitule si fascistule! :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>