Moscheea din București va crește sau va diminua riscul terorist? Ce admit despre extremism, în culise, ambasadorul turc și muftiul Murat


Acum nouă ani, un mic război diplomatic de culise izbucnise între ambasada SUA și ambasada Turciei, ambele de la București, pentru controlul comunității musulmane din România. La mijloc, muftiul Iusuf Murat, care mai era presat și de ambasada Arabiei Saudite. Amănunte foarte interesante din culisele acestui război diplomatic, aici.

Totul în numele luptei împotriva extremismului islamic. Azi, pare că Turcia a cîștigat războiul de acum nouă ani: cu finanțare de minimum trei milioane de euro de la statul turc (cum spune muftiul Iusuf Murat), o geamie/moschee “oficială” se va ridica la București.

Ponta, prieten la cataramă cu Erdogan, apără proiectul, Băsescu îl demonizează (susținînd că va încuraja extremismul islamic să se manifeste în forme violente la București).

Păreri? Alb-negru? Nuanțe de gri?

iusuf murat

(sursa foto)

Fără categorie
12 comments on “Moscheea din București va crește sau va diminua riscul terorist? Ce admit despre extremism, în culise, ambasadorul turc și muftiul Murat
 1. am auzit un cretin pe la B1 ca nu ne afecteaza…poate pe noi nu ne afecteaza dar le va face viata grea nepotilor nostri. Cand ei vor fi de 30-40 ani vor suporta cu greu sharia.

 2. Imbecilii au nevoie de aflare în treabă mai abitir decât de aerul pentru respiraţie.
  Impostorului imberb îi trebuie brici original Solingen. Nu ştiu cum nu i-a trăsnit prin ţeasta crescută pe maidan să construiască Turnul Babel.

  • Da’ de ce neaparat brici si inca marca “Solingen” ?
   Cu bardita marca “Nea Simedru” nu se poate ?!
   N-ar face treaba buna ?

  • Cat despre “Turnul Babel”, nu ziceti vorba mare !
   Putem sti ce inaltime ametitoare va avea moscheea ?
   Daca va fi inalta cat Burj Khalifa, hmm ?!

 3. Pingback: Moscheea din București va crește sau va diminua riscul terorist? Ce admit despre extremism, în culise, ambasadorul turc și muftiul Murat - Pe Bloguri

 4. O moschee la Bucuresti s-ar justifica eventual pentru musulmanii din Bucuresti si Ilfov, dar de o marime potrivita cu numarul lor. In nici un caz o alta catedrala a neamului, de data asta de rit musulman. Centru islamic pentru 6000 de studenti? pai de ce nu-i scolarizeaza tarile de origine? ce treaba si ce benefi iu avem noi? Riscuri in mod sibur avem’ daca ne bagam in pontaiala asta.

 5. Nu stiu cum, dar parca pontanacu’ vrea intr-adins sa le dea cu tifla americanilor, asa, in ciuda !
  S-a “operat” in turcime, si-a “creat” (pot sa jur !) conturi noi la Istanbul unde si-a depozitat 99,99 % din averea penala haituita de DNA, are ca “partener strategic” de “valoarea mea-valoarea mea” pe sultanul Erdogan-leyman etc.
  In ceea ce priveste moscheea si “academia de studii islamice” ar trebui mers la cauza.
  CUI nu-i convine scutul anti-racheta american situat in tara noastra ?!
  CINE anume se teme de el ?!
  Turcii ar trebui sa fie de acord cu scutul, doar si ei sunt in NATO.
  Raman in ecuatie… muscalii, carora le stam de sute de ani ca un ghimpe-n tur si in randul carora exista milioane de musulmani/islamisti/jihadisti !
  Legatura Rusia-ISIS se poate vedea si de pe luna !
  Cel putin eu o vad atat de evidenta incat ma strepezeste la ochi !
  Imi pun inca intrebari la care deocamdata nu pot raspunde, nu am destule informatii. Inca…
  Stiu insa ca “sultanul” Erdogan promoveaza la greu de vreo cativa ani curentul neo-otoman, curent care isi propune, nici mai mult, nici mai putin, decat reinvierea vechiului imperiu otoman in granitele avute pe vremuri, asa cum era acesta cand cuprindea si Ungaria, Serbia, Muntenegru, Albania, Croatia, Macedonia etc.
  Base are perfecta dreptate, problema NU este privitoare la minoritatea musulmana din Romania, are implicatii largi (si periculoase pentru noi) cat o treime de Europa !
  Fundamentalismul CRIMINAL jihadist NU are ce cauta intr-o tara atasata profund civilizatiei crestine europene si angajamentelor NATO !
  Spun un ferm “NU” MOSCHEILOR MEGALOMANICE in Romania !
  Mai spun “NU” si oricarui tip de “educatie” primitiva de Ev mediu pe teritoriul tarii noastre !
  Romania NU este si NU trebuie sa ajunga teritoriu de experimente etnico-genetico-sociale la care achieseaza leprele pontist-pzdiste !
  Dixit !

 6. Sa facem si noi ceva de bine ! Pentru noi toti !
  Sa punem la bataie cativa banuti, nu multi, cumparam la comun un porcalete, il transam in bucatele mici-mici, apoi imprastiem bucatile pe terenul rezervat moscheii.
  Sau, mult mai ieftin, topim niste osanza de porc si, cu ea in stare semi-lichida, stropim la greu tot terenu’ ala !
  Pariu ca nu se va construi in veci moscheea acolo ?!

 7. In primul rand nu e vorba de o moscheie. Este vorba de “un complex de cladiri de interes public”. Asa scrie in hotararea de guvern nr. 372/2015. Deasemenea se acorda gratuit in acest scop 11.295 mp pentru constructie, in conditiile in care in Bucuresti, pentru 9.000 de musulmani mai exista o moscheie autorizata, legala si 20 de moschei nelegale dar care sunt in functie. Amintesc ca in Paris unde sunt peste 1.7oo.ooo de musulmani nu s-a dat niciun teren gratuit, si nici in Londra, Bruxelles si alte mari orase din Europa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>