Unde scriu


De ceva vreme mi se tot transmite: “nu știam că scrii la cutare site” sau “am văzut că scrii și pentru cutare.ro”. Există și variante: “sînt dezamăgit că scrii la ăia de la cutare.ro” ori “ce-ți veni să scrii la site-ul ăla netransparent, te plătesc măcar?”.

Se impune, deci, o precizare (deși cine vrea să afle e suficient să intre aici, la secțiunea DESPRE): scriu, asumat, doar pe acest blog, în revista Kamikaze și în România liberă.

Dacă textele mele apar și pe alte site-uri, asta se întîmplă fără ca cineva să-mi ceară acordul sau să mă plătească pentru preluare. De multe ori, habar nu am că textele mele sînt publicate integral pe unele site-uri.

Nu, nu e în regulă ca textele să-mi fie preluate integral, chiar dacă numele meu apare la finalul textului, inclusiv cu link. Asta e, sec, însușirea fără onestitate a muncii unui cetățean. O să mi se spună că, astfel, mi se face reclamă. Ok, să zicem, dar: 1. reclama asta nu-mi aduce nimic, practic; 2. ar fi mult mai eficientă reclama asta dacă textele ar fi preluate parțial și, pentru restul, link-ul ar duce spre textul de pe blogul meu; 3. de fapt, din zece oameni care citesc un text al meu, integral, pe alt site, doar unul-doi ajung să citească textul original pe blogul meu, deci nu mă aleg nici cu cine știe ce trafic (din care să mă îmbogățesc și să-mi cumpăr yacht din aur).

blog

(sursa foto)

Fără categorie
7 comments on “Unde scriu
 1. Bai sarantocule numai parlametarii au dreptul la yachturi de aur. Tu sa te duci cu caciula in mâna la Wounded Knee daca ai macar o dacia 1300 si sa ii săruți mâna pentru această onoare

 2. Imi e dor de emisiune!. Sunt la mare departare de Romania, urmaream cum puteam pe Internet, si vad ca acum nu exista alternativa! Nu vei fi macar invitat, chiar si sporadic, la alta televizune?

  Catalin, exista posibilitatea de a mai poti accepta “friend request” pe facebook? Te urmaresc acolo de ceva timp, insa mereu imi spune ca ai atins limita de cereri!

 3. Uite ,Cataline,sigur ca-i greu in Rom,sigur ca greu sa-ti asiguri un nivel de trai cit de cit decent prin munca cinstita cu sudoarea frunti,atunci cind in acab=variul asta in care te misti,e plin de pestisori PIRAHNIA si de rechini carnivori.
  Sigur ca nutresc speranta ca si in Rom,talentele,inteligentele si meritocratia sa fie pe PODIUM si nu slugarnicia,servilismul,ticalosia si oportunismul.
  Cine stie ,eu unul ,te vad cu sanse reale integrat in PROIECTUL LUI ROBERT TURCESCU CU TV ON LINE.
  Este o parere personala,nu stiu daca am nimerit-o,nu va cunosc personal,nu stiu ,CE FETE AVETI’ cind nu sunteti pe sticla,dar filingul meu imi spune ca probabil ati face treaba buna.

  Ce zici,gresc mult???????
  Stii jocul copilariei,RECE CALDUT,CALD FIERBINTE’????????? Spune cum e……..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>