Parlamentarii despre ei (nu e glumă!): sîntem proști, neperformanți și neprofesionalizați, dar vrem pensii mai mari!


Parlamentarii au decis: vor avea pensii speciale. Previzibil. Mai puțin previzibil în sinceritatea demersului este cum au motivat parlamentarii care au ințiat acest proiect de lege că au nevoie de pensii speciale, adică mai mari decît le-ar permite sumele cu care cotizează la Casa de Pensii.

Iată, mai jos, fragmentul relevant din expunerea de motive a acestei inițiative legislative (integral, aici).

expunere motive

Așadar, parlamentarii spun că pensiile mai mari vor contribui la “creșterea calității și performanței Parlamentului prin profesionalizarea acestora ca urmare a creșterii atractivității și motivarea specialiștilor din diferite domenii atît din sectorul public cît și privat să candideze la alegerile Parlamentare”.

Trec peste formulările absolut imbecile din punct de vedere gramatical (“profesionalizarea acestora” – a cui? că în frază e vorba de o instituție, Parlamentul, nu de indivizi) și peste lipsa unor virgule și ajung la conținut. Astfel, actualii parlamentari spun că viitorii parlamentari, datorită pensiei mai mari de care vor beneficia, vor face ca prestațiile lor parlamentare să fie de calitate crescută și mai performante. Mai mult, viitorii parlamentari vor avea și o profesie și o specializare în ceva. Ok, asta se va întîmpla cu viitorii parlamentari. Logic, dacă asta se va întîmpla doar în viitor datorită pensiilor speciale, acum nu se întîmplă. În concluzie, actualii parlamentari spun ei înșiși despre ei că sînt proști, neperformanți, fără o profesie clară, fără o specializare. Păi, în cazul ăsta, imbecililor, de ce dracu’ am conta pe voi?! De ce, tîmpiților, cînd chiar voi recunoașteți că sînteți niște terchea-berchea, v-am lua în serios?!

Iar ca dovadă supremă de tupeu, în aceeași expunere de motive, tot actualii parlamentari spun că e nevoie de pensii speciale (adică MAI MARI) pentru ca parlamentarii (care votează legi) să aibă pensii la fel de mari ca “cei care pun în aplicare legile (magistrații)”. Bă, nu vă e rușine?! Păi, tocmai ați recunoscut că sînteți imbecili și nu știți să faceți nimic și vreți pensii la fel de mari ca ale magistraților, care studiază ani de zile pînă căpiază?!

 

Fără categorie
10 comments on “Parlamentarii despre ei (nu e glumă!): sîntem proști, neperformanți și neprofesionalizați, dar vrem pensii mai mari!
  1. Avem de-a face cu o discriminare evidenta. Societatea civila ce face? De ce tace? Parlamentul Romaniei este demn de tot dispretul oricarui cetatean onest al acestei tari. Rusine! Romanii trebuie sa inceteze sa mai priveasca cu ingaduinta si complice tot ceea ce face rau intreaga clasa politica. Oamenii trebuie sa iasa in strada. Nu se mai poate. Suntem batjocoriti si umiliti sistematic de clasa politica. Mai rabdam mult dispretul si umilintele la care suntem supusi? Trezeste-te, Romania!

  2. ar trebui prezentat un top al parlamentarilor in functie de declaratiile de avere din 2007 (macar astea sunt la vedere), sa vedem daca se impune o pensie speciala pentru ei. Nu toti au nevoie de pensii. De fapt nu cred ca are vreunul nevoie la ce averi au acumulat din salariul amarat de parlamentar.

  3. Pingback: Prisacariu | Parlamentarii despre ei (nu e glumă!): sîntem proști, neperformanți și neprofesionalizați, dar vrem pensii mai mari! | Nasul.tv

  4. ca pensionar cuman sper ca falanga justiţiară a … justiţiei să-i lase pe cît mai mulţi fără aceste “speciale”, iar “Blestemul” lui Ernest Maftei să nu-i ocolească
    că ce dracu să mai sper cînd mă simt ca un pedepsit pentru ce am votat :(

  5. Pingback: prisacariu | Ce motive (de loaze ilogice) au avut parlamentarii să voteze pensii speciale

  6. Pingback: PRISACARIU | Ce motive (de loaze ilogice) au avut parlamentarii să voteze pensii speciale – Adpres.net

  7. Pingback: PRISACARIU | Ce motive (de loaze ilogice) au avut parlamentarii să voteze pensii speciale | StirileRo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>