Tăriceanu nu are doar mai multe neveste, ci și mai multe personalități


Pe Tăriceanu îl știam manechin, papagal, amator de mașini scumpe, dealer auto, prieten cu Dinu Patriciu, lacheu al lui Ponta, un fel de liberal, premier catastrofal, președinte al Senatului în lesă. Azi, însă, am aflat cu toții că Tăriceanu este, în același timp, și procuror, dar și judecător.

Cum am aflat că Tăriceanu este magistrat? Citindu-i scrisoare pe care el, manechinul cu sciatică, i-a trimis-o președintelui Iohannis (aici). În scrisoare, lacheul lui Ponta spune așa: “Doamna Rarinca (…) a fost arestată pe nedrept (…) în urma unui denunț calomnios făcut de Președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, Livia Stanciu.”.

Să analizăm:

1. “denunțul calomnios”, ar vrea Tăriceanu, este infracțiune; ghinion, însă, noul Cod Penal nu mai reține această infracțiune;

2. totuși, noul Cod Penal reține o infracțiune similară, încadrată la articolul 268, “Inducerea în eroare a organelor judiciare“, care spune așa la aliniatul 1: “Sesizarea penală, făcută prin denunţ sau plângere, cu privire la existenţa unei fapte prevăzute de legea penală ori în legătură cu săvârşirea unei asemenea fapte de către o anumită persoană, cunoscând că aceasta este nereală, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.”;

3. ca Livia Stanciu, însă, să fie condamnată (sau amendată penal) pentru “inducerea în eroare a organelor judiciare”, trebuie să se întîmple următoarele lucruri:

– Livia Stanciu să fie cercetată de un procuror pentru această prezumtivă infracțiune;

– dosarul Liviei Stanciu să fie trimis în judecată;

– Livia Stanciu să fie condamnată definitiv de un judecător (sau de un complet de judecători, în funcție de instanță).

4. deocamdată, însă, nu există nici un dosar penal pentru încălcarea articolului 268 din noul Cod Penal de către Livia Stanciu.

Cu toate astea (adică cele de mai sus), Tăriceanu a decis de capul lui (ca procuror și judecător închipuiți) că Livia Stanciu trebuie deja trimisă măcar acasă, dacă nu la închisoare.

O altă eroare gravă pe care al doilea om în stat (da, manechinul este al doilea om în statul român) o face este că are impresia că președintele țării e un fel de cneaz care taie și spînzură, fie și în Consiliul Superior al Magistraturii (Tăriceanu mai spune așa în scrisoare: “vă rugăm să utilizați poziția pe care o aveți în Consiliul Superior al Magistraturii (…) pentru a solicita Consiliului declanșarea unei anchete disciplinare (…)”. Să sparie gîndul cînd citești așa ceva de la președintele Senatului României, care habar n-are că nu CSM face anchete disciplinare, ci Inspecția Judiciară, organism independent față de CSM. Și te mai ia groaza cînd constați că Tăriceanu nu știe că nu președintele țării sesizează Inspecția Judiciară, ci alți cetățeni.

Dacă aș fi Livia Stanciu sau Codruța Kovesi, l-aș da în judecată pentru tîmpenie în stare agravantă pe acest Tăriceanu. Apoi l-aș scuipa. Sau invers.

tariceanu

,
17 comments on “Tăriceanu nu are doar mai multe neveste, ci și mai multe personalități
 1. Cum să fie ăsta premier și al doilea bou în stat? Mai responsabil era să pui în pozițiile astea un boschetar pișat pe el din Gara de Nord.

 2. Cinci soacre, un camion în cap în curbă la Corbeanca, demenţă senilă, căpăstru cu zăbala montată de Ponta, doar câteva calităţi ale claponului cu papion roşu ,,secera şi ciocanul”!

 3. are circumstanţe, moncher: cînd DNA-ul te caută la docomente (chiar dacă modul de adresare nu-ţi place) şi tu simţi că se lasă cu audieri trebuie să te agiţi
  nu importă ce debitezi, pulimea merge pe mîna celui “oropsit” cu gura mare
  dar să o pîrăşti, tu, la prezident pe cea care i-a reperat onoarea acestuia nepătată de opt sute de ani, aiasta, bădie, este o mare prostie! ;)

 4. Acest Tãriceanu are misiunea de a da lovitura de gratie Partidului National Liberal. O cãzãturã care s-a cocotat la putere cu sprijinul nemernicului Ponta. Tãriceanu este al doilea Petru Groza. PDS este un conglomerat de comunisti ratati, de securisti nostalgici si de fripturisti. Din pãcate “adversarul” PDS-lui este PNL, un partid în care abundã trãdãtorii si turnãtorii santajabili gata de orice compromis.

 5. Tariceanu e exact asa cu ziceti majoritatea de pe acilea si poate ca sunteti putin lipsiti de inspiratie in comparatie cu marsavia lui.

  DAR

  O cetateanca a stat la puscarie cateva luni degeaba. Voi chiar n-ati avut chiar niciodata bani de recuperat? un imprumut, un rest de plata de la fostul loc de munca? cam ce credeti ca ati putea face pentru a recupera o suma de bani de care depinde uneori chiar vietuirea pe ziua urmatoare? Sa nu-mi spuneti ca va aruncati de pe blocul unde ati facut curatenie si apoi ati aflat ca ati luat teapa.
  PSD-ul se afla pe cai mari. Asa cum au si propus initial ei il au la cotroceni pe Iohanis. Iohanis scrie carti. Meanwhile
  se cresc pensiile parlamentarilor, aceiasi parlamentari dupa ce sunt votati vor putea sa-si aduca in parlament soacra, catel, purcel; procurorii vor trebui sa sa faca o redeventa adanca inainte de a-l ruga pe corupt sa-i insoteasca la hotelul unde va fi cazat pentru cercetari….

  Iar acum, povestea asta, care ar trebui sa fie macar cercetata cu adevarat (nu cum a fost Floraria Codlea intrebat: ai primit bani de la cocos pt ghita?-nu. concluzie: nu.) daca e exploata cu tipetele corespunzatoare, va acoperi in totalitate bolsevismele de mai sus facute de PSD.

  • femeia care a stat în arest șase luni se poate adresa tot justiției și ca să ceară despăgubiri, și ca să o acuze pe livia stanciu de inducere în eroare a organelor judiciare.

 6. Tariceanu nu poate fi judecat pentru trafic de influenta pentru ca a introdus taxa de prima inmatriculare in conditia in care el vinde masini si motociclete?

 7. Pingback: PRISACARIU | Tăriceanu nu are mai multe neveste, ci și mai multe personalități - Stiri Presa Online

 8. Prisacariu, ai dreptate ca d-l Tariceanu nu este procuror si/sau judecator,habar nu are ce vorbeste, in schimb tu le stii pe toate.Cu toate ca situatia aflata in discutie este foarte clara,tu te schimonosesti s-o faci confuza si complexa.Ce se intelege oare prin premier ,,catastrofal” cumva faptul ca a avut o reala crestere economica si a nivelului de trai?Te compatomesc ca nu te-a solicitat nici un post tv,probabil valoarea ta < isi spune cuvantul.

  • îți public comentariul din milă: dacă ești postac să iei un leu pe el; dacă nu ești, să ai și tu o probă că exiști și nu ești doar umbra unei tîmpenii

 9. Bai jegos penibil si ticalos, esti din ala sub acoperire, zii drept! JUSTITIA a spus ca doamna Rarinca este nevinovata, nenorocitule! Incerci sa maschezi o evidenta cat se poate de clara…mizerabilule! La puscarie!

 10. Pingback: prisacariu | Care e judecătorul care a greșit în cazul Rarinca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>