EXCLUSIV Efectul fiscal Ponta: Daciana Sârbu dă pîine cu TVA de 9% poporului


Cu două zile înainte ca Ponta să piardă alegerile prezidențiale, vă spuneam că “Ponta scade TVA la pîine la 9%, Daciana își face firmă de vîndut pîine” (aici). Între timp, însă, Daciana a mers mai departe, stimulată de măsurile guvernamentale luate de soțul de la Palatul Victoria: acum nu doar vinde pîine, acum face pîine.

Monitorul oficial nr. 1060 (partea a IV-a) din 27 februarie a.c. menționează că firma D&C SWEETS SRL, deținută (și) de Daciana-Octavia Sârbu, și-a schimbat domeniul principal de activitate. Conform documentului invocat, “Se modifică domeniul principal de activitate din 472 – comerț cu amănuntul al produselor alimentare, băuturilor și al produselor din tutun, în magazine specializate, ÎN 107 – FABRICAREA PRODUSELOR DE BRUTĂRIE ȘI A PRODUSELOR FĂINOASE.”

daciana 1

În același timp, tot conform Monitorului oficial, Daciana a mai luat o decizie: “Se modifică activitatea principală din 4724 – comerțul cu amănuntul al pîinii, produselor de patiserie și produselor zaharoase, în magazine specializate, ÎN 1071 – FABRICAREA PÎINII; FABRICAREA PRĂJITURILOR ȘI PRODUSELOR PROASPETE DE PATISERIE (…)”.

daciana 2

Așadar, de la un chioșc de pîine făcută de alții, patiserie făcută tot de alții, băutură și țigări, soția premierului României a trecut direct la brutărie. La propriu. A trecut, deci, la fabricarea pîinii. Ce e drept, se completează de minune cu Victor Viorel, care asigură circul.

Evident, nu e nici o interdicție legală ca Daciana-Octavia Sârbu să facă pîine în România sau unde vrea ea, mai ales dacă bunul ei consort îi asigură și un climat fiscal ceva mai relaxat. Cum ar veni, pînă una-alta, avem un beneficiar cert al măsurilor lui Ponta: nevastă-sa.

Să mai observăm două chestiuni:

– probabil la brutăria nevestei se tot referea Ponta în campania electorală, cînd răcnea la toate mitingurile electorale “Băsescu la brutărie!”, premierul nu făcea decît să promoveze bisnisul soției;

– schimbarea obiectului de activitate al firmei Dacianei s-a întîmplat în octombrie 2014, dar Monitorul oficial al lui Victor Viorel a înregistrat schimbarea asta abia în februarie 2015, adică vreo patru luni mai tîrziu.

,
14 comments on “EXCLUSIV Efectul fiscal Ponta: Daciana Sârbu dă pîine cu TVA de 9% poporului
 1. Asa apar modificarile in MO, la firme, dupa 4 luni. Am obs si la mine, ca asa a durat, am facut in oct. si in ian. am gasit ca e publicat. Cica ai 30 de zile de la publicare sa o contesti…..

 2. Nu ma gandeam ca esti asa feminist. Ce are daca daciana s-a hotarat sa revina la valorile traditionale? Normal, parlamentar european fiind, avea nevoie de un imbold sa se apropie de cratita. Dar a reusit si o felicit. Problema e ca ar merge cu painea aia si o branza, ceapa, alimente din asta, daca stii ce zic. Sper sa se apuce cat mai repede si de astea.

 3. Pingback: Exclusiv PRISĂCARIU.RO: Efectul fiscal Ponta | Daciana Sârbu dă pîine cu TVA de 9% poporului - Stiri Presa Online

 4. Pingback: EXCLUSIV Efectul fiscal Ponta: Daciana Sârbu dă pîine cu TVA de 9% poporului - Pe Bloguri

 5. Asadar iata cum VICTOR PONTA,isi pregateste iesirea din scena urmind ca intr-un viitor apropiat sa-l vedem prin fereastra generoasa a unei patiserii cu bonetica si sortulet de PATISER-BRUTAR.
  Este o recunoastere a esecului celebrului sau doctorat plagiat,pt ca iata cum PONTA coboara din lumea academica,unde aerul este profund rarefiat,in lumea celor pe care astazi folosindu-se de BITA A.N.A.F,PUR SI SIMPLU II PRIGONESTE PROVOCIND UN ADEVARAT POGROM.
  Este de-a dreptul incredibil cum UN HOT DE BUNURI INTELECTUALE,DE PROFESIE BUGETAR-DECI AVIND CODUL IN CARTEA DE MUNCA A LACUSTEI,adica de consumator,vede in cei care alimenteaza bugetul statului niste pungasi,niste lacomi care trebuie spulberati.

  Cred ca afacerea trebuie bine luata la puricat,DE UNDE PROVIN BANII DE INVESTIE,CINE A DAT APROBARILE,PT CA ACEST DOMENIU ESTE FOARTE SENSIBIL SI CONDITIILE PE CARE TREBUIE SA LE INDEPLINISTI,SI AICI MA REFER IN PRIMUL RIND LA CELE IGIENICO-SANITARE SUNT IMPOSIBIL DE ATINS,ASADAR O SIMPLA VERIFICARE SI POC,DAM PESTE …………CEL PUTIN TRAFIC DE INFLUENTA………
  IMOBILUL,CINE-I PROPIETARUL,DACA E VORBA DE CHIRIE,AR FI INTERSANT CUANTUMUL,SI ABIA APOI TREBUIE VAZUT PROCESUL IN SINE,ADICA PRODUCTIE SI COMERCIALIZARE…………

  PROFETIE-ASTA DOSAR GRAS NU NANA………

  Prevad posibili asociati-SEBY GHITA SI CUMNATELU SI FINANTARI DIN BANI EUROPENI PE SUB MASA…………

 6. P.S.-Ar fi intersant de stiut cite controale din partea autoritatilor indrituite a statului au fost efectuate si cite amenzi a platit doamna DACIANA?

  • Stai calm. Daciana e in “regula”. De ce? Simplu. N-a fost niciodata calcata de fisc. Asa cum nici Gunoimonta n-a fost niciodata luat macar pentru un interviu la DNA si nici ANI nu I-a luat averea la puricat…

 7. Adevaruri triste, adevaruri dureroase.

  De ce nu se ocupa mai nimeni de ele nu mai este doar trist. Este REVOLTATOR.

  Am adesea infricosatoarea senzatie ca suntem toti cei 22 de milioane intr-un automobil care se indreapta spre un zid. Prea putin il vad si… si mai putini urla disperati atentie, este un zid in fata. Ce vom face atunci cand ne vom izbi ? Nu stiu. Ma gandesc cu mare groaza, cum, cum, ne vom descurca ? Probabil Scapa cine poate, vorba mitomanului.

 8. Pingback: DOCUMENT – Daciana Sârbu dă LOVITURA în afaceri: ajutorul lui Victor Ponta | Ziarul Profit

 9. Pingback: DOCUMENT – Daciana Sârbu dă LOVITURA în afaceri: ajutorul lui Victor Ponta | Club Oferteproprietari.ro

 10. Pingback: DOCUMENT – Daciana Sârbu dă LOVITURA în afaceri. Cum a ajutat-o Victor Ponta | ExpresMagazin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>