Frica șobolanului ascuns în cotloanele de la Victoria


Șova a furat de la Turceni și Rovinari, din banii unor oameni abrutizați de șuturi lungi în subteran, de foame, de lipsuri, de frustrări, de disperare. Iar o parte din acei bani i-a furat pentru Ponta, cel mai cinic gunoi politic al ultimului sfert de veac românesc: e de 11 ani deputat al acelor mineri din Gorj, al acelor oameni abrutizați de șuturi lungi în subteran, de foame, de lipsuri, de frustrări, de disperare, dar le-a luat niște bani care puteau ajunge în salariile lor, în condiții mai bune de muncă pentru ei, în școlile copiilor lor și în spitalele familiilor lor.

Tocmai de aceea, Ponta, șobolanul albit de frica acră a pușcăriei, a decis că Șova nu trebuie nicidecum pus în situația să-l denunțe, deși cererea de arestare a lui Șova e una din cele mai îndreptățite cereri din ultimii ani: Dănuț a falsificat probe din dosarul de la DNA. Șobolanul Ponta a decis iar lacheul Tăriceanu a executat: s-a votat în plenul Senatului pe baza unui regulament care încalcă tocmai Constituția României. Care Constituție spune că o hotărîre parlamentară (iar votul la arestarea lui Șova s-a transpus într-o hotărîre) “se adoptă cu votul majorităţii membrilor PREZENȚI din fiecare Cameră” (articolul 76, alineatul 2). Așadar, în cazul Șova, din 150 de senatori prezenți la vot trebuia să voteze “pentru” arestare minimum jumătate din 150 (adică 75) plus unu, deci minimum 76. Au votat 79 “pentru”, deci mai mult cu trei decît minimum necesar. Decît minimum necesar constituțional, dar pe Tăriceanu nu îl interesează Constituția: a hotărît ca jumătatea necesară plus unu să fie calculată din numărul total de senatori, adică 168. Cît e jumătate plus unu din 168? E 168 împărțit la doi, deci 84, plus unu, egal 85. Asta voia Tăriceanu, ca 85 de senatori să voteze “pentru”. În ciuda Constituției!

ponta tari

Fără categorie
17 comments on “Frica șobolanului ascuns în cotloanele de la Victoria
 1. Floriana Jipa, senator PSD, nevastă de judecător la ÎCCJ, după vot: ”Mai lăsați-mă cu Constituția!” Și atunci să nu te-ntrebi, urlând: unde-s pumnalele, unde-s pistoalele?

 2. esti ok ca ziarist ! iti citesc cu placere articolele , te urmaresc la b1 dar ma dezamagesti aducand in platou dobitoci de calibrul lu’ pavelescu sau jeguri unsuroase precum nicolicea ! te rog , ridica stacheta !

 3. Pingback: Nasul TV » PRISACARIU | Frica șobolanului ascuns în cotloanele de la Victoria

 4. Nea Cataline, tot cu tovarasul Nicolicea ne asasinezi in emisiunile tale? Noi ne-am saturat de acest neica nimeni si nulitate absoluta care se da mare si tare in constitutionalism si mare jurist, matale nu te-ai saturat sa ni-l tot aduci pe cap? Ne sfideaza inteligenta numai prin simpla lui prezenta, d-apai cu tampeniile pe care le latra ca activistul comunist de pe vremuri…. Apropo… Sobolanul tot va ajunge la tubulatura. S-au strans prea multe si nu mai are scapare.

 5. Dle Prisacariu, PNL a spus ca va intreba oficial CCR daca hotararea Senatului de respingere a cererii DNA in cazul Sova este constitutionala. Dar mai pe seara, in emisiunea lui Striblea, Basescu a intervenit telefonic si printre multe altele, a spus ca pentru a fi reclamata la CCR hotararea Senatului trebuie sa apara in MO. Altfel PNL n-are ce reclama. Basescu a spus ca ea, hotararea, nu va aparea in MO. Eu il cred. Tariceanu face jocul cui ofera mai mult ( nu neaparat bani). O jigodie!

 6. Si d-ta vrei sa combati aceste gunoaie cu alte gunoaie gen: nicolicea, barbu si altii?
  Acesti indivizi nu au pe creier sentimentul de responsabiliatate fata de “oameni abrutizați de șuturi lungi în subteran, de foame, de lipsuri, de frustrări, de disperare”
  Pt ei acele persoane sunt date statistice!
  Treziti-va ziaristi si nu mai umblati cu manusi cu ei!
  Bataia de joc a ajuns la cote maxime, gunoaie mai oribile ca mitomanul plagiator, fiul turnatorului securist amedeo lazarescu , repetentul de la Camera, este ametior ce ni se intampla!

 7. Pingback: Cătălin Prisacariu: Ponta decide, Tăriceanu execută. Nici Constituția nu le mai stă în cale - Ziarul Profit

 8. NE MAI CHINUI CU NICOLICEA?
  “”Justiția nu a fost blocată de Parlament în cazul Dan Șova” – Eugen Nicolicea, deputat UNPR

  ”Justiția nu a fost blocată de Parlament în cazul Dan Șova” – Eugen Nicolicea, deputat UNPR
  ”Chiar nu s-a blocat cu nimic justiția în cazul acela, vot insuficient ca să fie trimis în judecată domnul Șova. Judecata merge mai departe, dacă este condamnat va executa. Singura diferență este că această cercetare și judecare nu se face în stare de arest”, spune la RFI deputatul UNPR Eugen Nicolicea.

  ”Imunitatea nu există decât pentru fapte și declarații politice, ba aș putea spune că articolul 72 (din Constituția României, n.r.) chiar spune că deputatul și senatorul poate fi urmărit și trimis în judecată, și se întâmplă. Ori, de aici încolo se trece la confuzia între imunitate și inviolabilitate – s-a modificat Constituția în 2003. Deci inviolabilitatea se referă la inviolabilitatea persoanei, adică reținere și arestare”, spune deputatul Eugen Nicolicea.

  El explică în acest fel respingerea în Senat a cererii DNA de reținere şi arestare a senatorului PSD Dan Şova în dosarul privind contractele încheiate de firma sa de avocatură cu complexurile energetice Turceni şi Rovinari.

  Răspunsul deputatului Eugen Nicolicea vine după o reacție a Consiliului Superior al Magistraturii la recentele voturi din Parlament referitoare la solicitările DNA de încuviințare a reținerii și arestării în cazul unor parlamentari, foști miniștri. CSM apreciază că situațiile din legislativ au îngreunat sau chiar au blocat actul de justiție. Mai mult, DNA cere CSM să sesizeze Curtea Constituțională, după votul de miercuri, din plenul Senatului, în cazul lui Dan Șova.

 9. Ba frate, Ponta vrea si el ceva credit se complace in rolul lui Bruce Willis, Greu de Ucis.Si eu am fost naiv am crezut pentru un timp ca va ceda dar din nefericire are (radacini)adanci.Nu cred ca dispunem la momentul asta de tehnica necesara pentru desradacinarea unui asemenea patriot care sta toata ziua cu codurile fiscale in gura.

 10. Pingback: prisacariu | Dacă se reia votul în cazul arestării lui Șova, Ponta cîștigă

 11. Pingback: PRISACARIU | Dacă se reia votul în cazul arestării lui Șova, Ponta cîștigă | Nasul.tv

 12. Pingback: PRISACARIU | Dacă se reia votul în cazul arestării lui Șova, Ponta cîștigă - Stiri Presa Online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>