Ponta s-a imbecilizat deplin: insistă cu codul fiscal al șpăgii


Tocmai l-am auzit pe Ponta miorlăind la tv că Vâlcov a muncit la Codul Fiscal și că va fi cooptat într-un grup de lucru care să definitiveze acest nou cod fiscal, deși ieri i-a fost acceptată demisia. Presupun că cei care laudă codul fiscal al lui Vâlcov (unii sînt chiar oameni cu scaun la cap) sînt încîntați și mulțumiți.

Ceea ce mă face să mă întreb dacă nu cumva am înnebunit cu toții. Cum dracu’ să lauzi un cod fiscal întocmit de un șpăgar de cea mai joasă speță? Cum dracu’ e posibil să faci analize economice docte despre cum vrea să scadă Vâlcov TVA-ul la (sau sub) 20% cînd Vâlcov știe despre 20% că reprezintă șpaga lui din bani publici? Cum mama dracului să nu înțelegi că unul care vămuiește cu o cincime fondurile publice pe care le alocă nu are cum să aibă bună-credință atunci cînd vine vorba de bugetul țării?

Vâlcov și codul lui fiscal sînt un oximoron deplin: un hoț ordinar care scade bugetul public prin furt (dacă Vâlcov fură din contractele de stat, atunci contractele costă mai mult, ca să acopere șpaga, deci noi cu toții pierdem bani, logic) pretinde că, de fapt, îl crește prin scăderea unor taxe.  O minciună cît toată guvernarea Ponta și, pînă la urmă, cît mai toată clasa politică din România. Ca și cum nu ar fi suficient că sîntem în situația absurdă în care un șpăgar pretinde că ne aduce bani (deși ne ia), imbecilul de Ponta zice că Vâlcov va lucra și din arest la acest cod fiscal. Același Ponta care are un cumnat care fură chiar mai mult decît Vâlcov: 54% dintr-un proiect pe bani europeni (conform DNA).

E bezna minții: un stîlp al economiei negre (Vâlcov cu șpăgile lui) ne promite că are soluția magică să transforme România într-o economie deplin albă (prin soluții fiscale de scădere de taxe). Cînd, de fapt, Vâlcov ne promite cinci lei în plus ca să ne fure, cît îi admirăm generozitatea, portofelul în care avem cincizeci de lei.

P.S. Poate scrie Vâlcov din pîrnaie o carte de fiscalitate, ca să scape mai repede, împreună cu un grup de lucru de la Jilava.

ponta valcov

Fără categorie
10 comments on “Ponta s-a imbecilizat deplin: insistă cu codul fiscal al șpăgii
 1. D-le Prisacariu i-ati adus pe d-nii Cosea, .Ionescu si amandoi au laudat codul fiscal al acestui gunoi spagar din banii, citez”pulifricilor”, acest analfabet functional care era linistit ca vor disparea 4000 de PFA, IMM-uri, nu vor afecta economia..care economie?!…
  Dar despre destinele acelor familii care vor si ei sa faca ceva, intr-uh fel sau altul sa-si intretina familia, faceti o emisiune in care sa prezentati adevarata fata a platitorilor de taxe?!
  Daca s-ar vrea aceste gunoaie ar fi desfiintate de catre presa( presa independenta)…dar nu se vrea!

  • Mult mai grav e altceva… Anume ca Gunoimonta si Strigoilcov isi asuma munca unor oameni care au muncit in ministerul de finante. Ca doar nu ne-om imagina ca un om fara o minima pregatire de finantist si economist precum Strigoilcov a gandit singur un proiect de cod fiscal… Cat despre Cosea si Ionescu… Niste expirati frustrati si alunecosi care mesteca vorbe goale si teorii fara valoare… Ce performante au inregistrat in portofoiliile lor de ministry si de “oameni de afaceri” cei doi mestecatori de vorba? Zero barat. Teoria ca teoria, practica ne omoara.

 2. Pingback: Nasul TV » Ponta s-a imbecilizat deplin: insistă cu codul fiscal al șpăgii

 3. D-le Prisacariu cititi codul mai intai sau macar informati-va ce contine. O fi facut de un spagar dar daca are valoare care ii problema? Din cate stiu nu l-a facut Valcov de capu lui si nu a fost implicat cap coada. Personal n-am treaba cine l-a facut, ce culoare are partidu si din ce guvern face parte. Daca scade taxe si incurajeaza investitiile sa fie primit

  • Bre, matale ar trebui sa stii ca daca esti spagar mergi la bulau, nu faci coduri fiscale. Se vede ca faci parte din gasca celora care au trimis puscariasi prin primarii si parlament.

 4. Grup de lucru din care avem speranta ca va face parte si Gunoimonta. Cat il mai suportam pe idiotul asta ca premier? Am convingerea ca derbedeul ala de Gunoimonta si-a propus sa ne aduca in pragul nebuniei prin insistenta cu care se incapataneaza sa ramana la palatal Victoriei, Tolomacul ala de Iohannis ce dracu mai asteapta? Chiar n-a priceput ca a castigat alegerile pe un masiv vot anti Gunoimonta? Cat despre Valcov… Un strigoi spagar. Un gunoi de om. Dar de ce ne-am mira? Gunoiul la gunoi trage.

 5. De ce e nevoie de aprobarea Parlamentului pentru cercetare penală /arestarea unui fost ministru dacă acesta e cercetat pentru fapte comise înainte de a deține această funcție?Eu fur cât pot, apoi mă fac om serios (vorbesc la general, nu e cazul lui Vâlcov), devin ministru și pentru furăciunile mele nu mai râspund, mă apără Parlamentul.Mișto!

 6. :) ca la Moscopol, că’mi plăcu: „Când ești fire arivistă/ Și-ai și-un caracter sinistru/ Poți ajunge repede ministru“. ;)
  pe o organizare administrativ-teritorială anchilozată, veche de vreo 50 de ani, să vii cu “finesuri” mi se pare o prostie.
  s-a îngropat regionalizarea şi descentralizarea (⅓ din primării sînt găuri negre!) – UE cere ca necesitate, noi sîntem de acord pe cale bucală – dar ne apucăm cu obstinaţie de alte experimente falimentare.
  gata, că mă ‘nervez şi vreau să urmăresc în linişte Simona – Serena.

 7. D-le Prisacariu, pe cand un articol si despre haiducia imbecila a antifrauda? Pt 50 de lei ei dau o amenda de 5000 de lei si inchid pravalia o luna. Ai cauta pe ospatari pe la prohab sa gaseasca bacsisul.

  Maine se va inscrie in codul de procedura fiscala ca nu numai bancile trebuie sa raporteze la anaf tranzactiile, dar si retelele de supermaketuri, sa stie astia ce cumparam si daca nu corespunde cu declaratia de ce avem in frigider ne amendeaza cu 5000 de lei si ne sigileaza frigiderul pt 1 luna

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>