Arivismul lui Ponta, deconspirat de propria mamă


“Au fost singurii care mi-au dat o șansă”. Acestea sînt cuvintele pe care i le-a spus Victor Ponta propriei mame (conform versiunii acesteia, aici), ca să justifice ieșirea din magistratură și înrolarea în Executiv, ca șef al Corpului de Control al lui Adrian Năstase.

Recitiți această propoziție scurtă: “Au fost singurii care mi-au dat o șansă” (video mai jos).


De ce șansă avea nevoie Victor Viorel Ponta în 2001? Era procuror. Stagiar  din 1995 pînă în 1998, la Parchetul de pe lîngă Judecătoria sectorului 1, și definitiv nu oriunde, ci la Parchetul General, din 1998, de la 26 de ani (!!!). În 2001, la numai 29 de ani, Ponta avea toate șansele să-și construiască o carieră beton de magistrat, activînd deja la parchetul cel mai important din România. Putea deveni, pînă în 40 de ani, un procuror cu funcție de conducere, poate chiar la PNA-ul înființat de Năstase. Sau, de ce nu, la DNA-ul moșit de Băsescu după 2004.

Dacă și-ar fi dorit într-adevăr o carieră de apărător al legii, Ponta putea deveni unul din cei mai importanți zece procurori din România. Da, știu, e pură ficțiune această carieră ipotetică. Pentru că, de fapt, Ponta nu și-a dorit niciodată să apere legea. Ca procuror, Victor Viorel Ponta era și acționar, și administrator al unei firme cu un istoric controversat de contracte cu statul (sursa). Mai grav nu e numai că acea firmă deținută și administrată de Ponta avea o relație ciudată cu statul, ci că procurorul Ponta se afla într-o ilegalitate deplină cumulînd calitatea de magistrat cu cea de administrator de firmă. Ilegalitate nesancționată de nimeni, niciodată.

Dacă Ponta ar fi fost cu adevărat procuror și nu un arivist arogant și cinic, s-ar fi autosancționat. Măcar prin demisia din magistratură. Dar această demisie a venit abia cînd Adrian Năstase i-a propus o funcție în Guvern. O funcție politică, practic. Consfințită oficial mai tîrziu prin înscrierea lui Ponta în PSD și preluarea șefiei Tineretului Social-Democrat. Asta era șansa pe care o aștepta Victor Viorel și pe care numai PSD, prin Năstase, i-a oferit-o: șansa să parvină prin intermediul unei funcții guvernamentale, prin intermediul politicii. Iar dacă, așa cum zice mama actualului premier, numai Năstase i-a acordat șansa asta, înseamnă că Ponta a mai încercat și la alții. S-a pus la dispoziție. S-a vîndut. Dar, pînă la Năstase, nimeni nu l-a cumpărat pe imberbul arogant și ahtiat după parvenire.

naum

Fără categorie
9 comments on “Arivismul lui Ponta, deconspirat de propria mamă
  1. Și nu e singurul căruia politicianismul cu gulere albe și politica mișmașurilor cu ciorapi jegoși i-au oferit șansa parvenirii/îmbuibării N-am timp să enumăr toate căpușele ori sconcșii de partid care, de peste douăzeci de ani, zac și sug, sfidător, în mandate parlamentare succesive, pe spinările încovoiate electoral și-mput atmosfera mioritică. Sunt notorii. Scârbă!

  2. Intrigant este faptul că românaşii nu ies în stradă pentru a-l da jos, aşa cum au făcut cu Boc. Se impune o întrebare firească: de ce? Un posibil răspuns ar fi: românii sunt un popor corupt şi le place să fie conduşi de unul de-al lor – un corupt.

    • Chestia asta pe care o remarci tu (“nu ies in strada”) face sa paleasca toate “nu ne vindem tara”, “IMGB face ordine”, spuse intr-un moment cand aveai tot dreptul sa nu te prinzi asa repede. Dar dupa 25 de ani … Asta dovedeste ca victoria lui Iohannis a fost doar o intamplare fericita si nu o schimbare reala de atitudine a romanilor. Sa zicem mersi.

  3. Rotendam ai perfecta dreptate.Fiecare roman se raliazapoliticianului ce-l reprezinta. Din pacate, fiind un popor de “descurcareti” nu mai incercam si un alt tip de abordarea vietii sociale. Ponta nu-i decat reprezentantul tipic al parvenitismului. Vorbeste despre ” primenirea USD-ului”. Hai sa fim seriosi: in primul rand ar trebui sa se autoexcluda daca ar fi sincer pana la capat ;praf deadormit fraierii ce mai pun temei pe vorbele politicienilor nostri.

  4. Ba fratilor era o zi ca oricare alta. Am luato asa usor cu un pic de vinisor,oleaca de Harry Nilsson ,ceva amintiri cu Oblio..! Are you sleeping…? Life line..I’m so afraid of PSD and down here is like in Teleorman..Please Throw me lifeline.I’m so afraid of PSD.

  5. Hopaaa… O chestie foarte interesantă: stimabilul și-a susținut teza de dottore în 2003, nu? Dar pe atunci studiile doctorale durau șapte (7) ani, deci le-ar fi început prin 1996? Se poate verifica? Oricum ar fi, în 2001 era deja doctorand, deci ”cineva” îi dăduse o șansă. Sau o Bombonică?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>