Ministrul Educației amînă să-i retragă doctoratul lui Ponta


La o lună și o săptămînă după ce Iohannis s-a instalat la Cotroceni, Ponta a emis OUG 94/2014 care îi permite să renunțe, la cerere, la titlul de doctor, obținut în urma unui doctorat plagiat. La două luni și jumătate de la emiterea OUG (în ultimele zile ale lui 2014), Ponta este, încă, doctor. Oficial. Deși, așa cum am arătat, consecințele pot fi dezastruoase pentru Victor Viorel dacă ancheta de plagiat este reluată și probată (vezi aici).

De ce este Ponta încă doctor? Pentru că ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, nu a conceput nici metodologia prin care se poate renunța la un titlu științific și, deci, nu a emis nici ordinul de ministru prin care, administrativ, se ia act de renunțarea lui Ponta la titlul de doctor și se anulează acest titlu. Conform unui răspuns oficial pe care l-am primis azi de la Ministerul Educației, “ordinul de ministru privind aprobarea metodologiei ce reglementează renunţarea la un titlu ştiinţific nu a fost încă elaborat, prin urmare nu a fost emis nici vreun ordin subsecvent privind confirmarea revocarii nominale a unui titlu ştiinţific.

edu

Așadar, două scenarii posibile:

1. ministrul Educaței îl ține pe Ponta în șah și refuză să-i facă jocul plagiatorului;

2. Ponta consideră că nu acesta e momentul în care să renunțe la titlul de doctor.

Scenariul 1 este foarte puțin probabil; dacă ar fi vorba de insubordonare, Ponta ar putea renunța rapid la ministrul Cîmpeanu și să aducă în loc un ministru maleabil, care să-i retragă cu ușurință titlul.

Scenariul 2 are mult mai multe șanse de veridicitate. Și, atunci, de ce nu vrea Ponta acum să renunțe la doctorat? Ca să nu reînvie scandalul plagiatului, desigur. Dar va renunța la titlul de doctor imediat ce va ști că mandatul i se apropie de final.

pontaidiot

 

Fără categorie
7 comments on “Ministrul Educației amînă să-i retragă doctoratul lui Ponta
  1. pacat de cei care isi scriu doctoratele singuri. ca sunt prosti, probabil si saraci. repet, cei care si-au scris doctoratele singuri. si, pacat de noi, astia, prostii si palmasii care ne supunem alora care sunt cu doctorate si sunt tampiti ca nu stiu nici macar sa scrie. niciodata tara asta nu se va face bine. dar va admiram pentru talentul dumneavoastra gazetaresc si va multumim. va citim si va vedem / ascultam tot timpul :)

  2. Pingback: prisacariu | Tragicomic: plagiatorul Ponta vrea educație “ca în Europa sau America”

  3. Pingback: PRISACARIU | Tragicomic: plagiatorul Ponta vrea educație “ca în Europa sau America” | Nasul.tv

  4. Pingback: PRISACARIU | Tragicomic: plagiatorul Ponta vrea educație “ca în Europa sau America” - Stiri Presa Online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>