Pînă și vicepreședintele american Joe Biden a adresat condoleanțe pentru cei opt militari români morți în accident de elicopter. Ponta nu


Nu aș mai fi scris despre nepăsarea cinică a premierului Victor Ponta care, din Dubai & Abu Dhabi, nu a găsit cîteva secunde ca să trimită măcar un SMS la comunicatorii Guvernului prin care să le ceară să emită măcar un comunicat de presă cu condoleanțe pentru familiile celor opt militari căzuți în accident de elicopter.

Dar trebuie să scriu.

Mai ales după ce pînă și al doilea om în statul federal american, vicepreședintele Joe Biden, a trimis un astfel de mesaj. Astfel, în timpul unei convorbiri telefonice cu președintele ales Klaus Iohannis, Biden “expressed his condolences for the loss of life in the November 21 helicopter accident and thanked Romania for its sacrifices as part of the International Security Assistance Force in Afghanistan” (sursa este un comunicat de presă al Casei Albe).

În traducere: Biden a transmis condoleanțe pentru pierderea de vieți în accidentul de elicopter de pe 21 noiembrie și a mulțumit României pentru sacrificiile făcute ca parte a Forței Internaționale de Asistență de Securitate în Afganistan.

O să spuneți, poate, că Biden, vicepreședintele american, nu a făcut decît să bifeze o uzanță diplomatică, că a respectat un protocol firesc în astfel de situații. Exact! Exact: e vorba de o uzanță, de un protocol firesc, adică de exprimarea unor reacții normal umane. Compasiunea, în astfel de situații tragice, trebuie să vină din partea tuturor. Dar mai ales din partea unui înalt oficial al statului, stat care a pierdut opt oameni, opt militari într-o misiune.

Ei bine, Ponta nu a fost în stare nici măcar să ceară respectarea unui protocol de comunicare. De peste ocean, vicepreședintele american a fost mai uman și, culmea, mai român decît Ponta, deși nu și-a făcut campanie electorală cu un slogan care amestecă mîndria, cetățenia română și, neoficial, ortodoxismul.

P.S. Vă mai amintiți că Ponta își mutase biroul de premier în sediul Ministerului Apărării în plin scandal al baronului penal de Mehedinți Duicu? Asta e Armata română pentru Ponta: doar un buncăr în care să se ascundă de DNA și o ocazie să mai bifeze o ceremonie cu onor și fanfară.

p

 

Fără categorie
7 comments on “Pînă și vicepreședintele american Joe Biden a adresat condoleanțe pentru cei opt militari români morți în accident de elicopter. Ponta nu
  1. Mi se pare ca dezinformati grosolan si faceti propaganda, domnu’ Prisacariu.
    Cum nu ati vazut condoleantele lui VV Ponta? Vi le citez eu:
    “Imi exprim sincere Chivas Regal pentru pierderea suferita si va asigur de tot Armand Gold-ul pentru aceasta tragedie.
    Cu Jagermeister,
    Victor Ponta – Prim Ministru al Romaniei

  2. ca dl. ponta n-a gasit vreme sa se stearga la nas de pudra si la gura de sampanie nu e chiar atat de surprinzator. ce ma mira e ca nimeni din staff-ul din tara al premierului nu a vrut sa suplineasca “scaparea” acestuia (n-ar fi fost prima oara, nici in tara nici international cand staff-ul e mai cu picioarele pe pamant decat seful). o fi doar prima dintr-un lung sir de sicane pe care le va avea de spuportat ponta din partea propriei echipe?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>