Citiți “Jurnalul lui Tetelu”. Pentru că Năstase n-a murit, este Ponta travestit


Dacă faci parte din “generația facebook”, probabil ești născut în preajma lui ’90 și nu ai auzit în viața ta de Tetelu. Dacă faci parte din “generația facebook”, însă, ai votat corect pe 16 noiembrie, chiar dacă habar n-ai cine e Tetelu. Dar ai habar cine este Ponta: un Năstase mai arogant, mai obraznic, dar mai prost, mai ignorant și atît de parvenit încît nu doar doctoratul, ci toată viața lui e plagiată după a politrucilor comuniști.

Și, așa cum Năstase avea un Tetelu, și Ponta are un Tetelu. Doar că nu l-am identificat încă. Poate e Șova. Sau poate e alte speranță rapace de la PSD care fură la adăpostul partidului.

Totuși, cine a fost Tetelu? Nu poți afla decît de la omul care, timp de zece ani, i-a publicat jurnalul lui Tetelu. Ani la rînd, pînă de curînd, acest om era o legendă fără nume și chip, așteptat în fiecare joi în paginile Academiei Cațavencu. După 2010, Tetelu s-a mutat în Kamikaze. În 2012, Tetelul lui Năstase s-a retras din activitate. Poate ca să-i lase loc tetelului lui Ponta. Azi, omul care a publicat timp de zece ani neîntrerupți jurnalul lui Tetelu are nu doar nume, ci și o carte: Dragoș Mușat și “File din jurnalul lui Tetelu”, tipărită de Humanitas și lansată la Gaudeamus săptămîna trecută. Mai multe despre carte, aici.

Jurnalul lui Tetelu nu poate fi povestit, nu poate fi descris, nu poate fi explicat și nici supus criticii. Cum ar zice chiar Tetelu, jurnalul lui fie e un cîcat, fie e Dumnezeu. Deci, cumpărați “File din jurnalul lui Tetelu”, pînă și Liiceanu crede despre cartea asta că e Dumnezeu.

tetelu

Fără categorie
One comment on “Citiți “Jurnalul lui Tetelu”. Pentru că Năstase n-a murit, este Ponta travestit
  1. Genial Tetelu’! Eu sunt unul dintre cei care cumparau Catavencu la ora 7 dim. Am 53 ani,traiesc la Berlin si citesc pe net doar Academia,KMKZ si Catavencii. Si urmaresc B1. Sa fiu oare basist?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>