Turcescu a publicat un livret militar pe care n-ar trebui să-l mai dețină de doi ani


Autodeconspirarea lui Turcescu a fost “probată” și de publicarea propriului livret militar. Un livret militar falsificat cel puțin parțial, dacă nu în întregime (CNP-ul din livretul publicat de Turcescu este al oricui, numai al lui Robert Turcescu nu).

Interesant, însă, este că, legal, Turcescu nu ar trebui să mai dețină, fizic, un livret militar de cel puțin doi ani.

Iată de ce: în iulie 2012, lui Robert Turcescu i s-a retras gradul de locotenent-colonel în rezervă (sursa). Conform legii, livretul militar se retrage automat într-un astfel de caz. Turcescu, deci, trebuia să înmîneze livretul militar Statului Major General, de unde-l și primise în 2010, cînd primise gradul de locotenent-colonel. Dacă legea a fost respectată, în septembrie 2014 Turcescu nu mai deținea fizic livretul, deci nu putea publica o copie a acestuia pe propriul blog (decît dacă îi făcuse o copie încă de cînd deținea livretul, copie pe care o păstrase; variantă puțin probabilă: la ce să-ți folosească o copie a unui document care nu mai există oficial?). Așadar, livretul militar al lui Turcescu este foarte probabil să fi fost falsificat de către altcineva decît de către Turcescu, apoi falsul să-i fie înmînat pentru publicare pe blog. Dar de ce să fi publicat Turcescu un livret falsificat? Asta e o întrebare la care nu se poate răspunde deocamdată.

Dacă, însă, legea nu a fost respectată, atunci Turcescu a păstrat, fizic, livretul militar primit în 2010 și după iulie 2012, cînd i-a fost retras gradul (inclusiv la cererea lui). Deținînd, deci, acel document, Turcescu putea el însuși să-l falsifice și să-l publice. Dar apare, iar, aceeași  întrebare: de ce să publice Turcescu un livret militar falsificat? DIn nou, mister.

Totuși, duminică seara, pe 21 septembrie, în studioul B1 TV, Turcescu a declarat că documentele pe care le-a publicat i-au fost înmînate, “date în mînă”. Așadar, cel mai probabil e că acele documente au fost falsificate nu de către Turcescu personal, ci de către alte persoane. Din niște instituții, iarăși foarte probabil. Din niște instituții cu legătură cu Ministerul Apărării, singurul loc în care mai putea fi găsit, fizic, acel livret militar.

liv

 

Fără categorie
8 comments on “Turcescu a publicat un livret militar pe care n-ar trebui să-l mai dețină de doi ani
  1. De cand am auzit de isprava asta numai nu-mi mai iese din cap intamplarea de la alegerile din 2009 cand brusc dezbaterea finala n-a mai fost pe TVR ci pe Realitatea, gazda fiind domnul in discutie …

  2. Nu știu dacă a mai avansat cineva teoria asta sau nu: oare ar fi exclus ca Turcescu să fi fost, de fapt, un ANTI-băsist (sau un neutru, ca un jurnalist adevărat)? Și – cumva – convins să se comporte PRO, “activat” ca formator de opinie în sensul ăsta…? (Menționez că, personal, sunt pro-Băsescu, așa că nu mi-ar plăcea ca ăsta să fie un posibil scenariu.)

  3. Silogism: Daca eu inca am copii dupa o gramada de documente care au existat “candva oficial”: carte de identitate pe domiciliul anterior, permis de conducere pierdut, pasaport expirat, certificat de casatorie (prima), cartea de identitate a automobilului vandut, analize medicale etc. inseamna ca, conform argumentului tau “la ce să-ți folosească o copie a unui document care nu mai există oficial?”, livretul lui Turcescu e cat se poate de real.

    • da și nu; e destul de uzual să faci copii după documente pe care le folosești des, dar destul de neobișnuit să faci o copie după un livret militar pe care nici nu recunoști că l-ai primit și, în plus, nu-ți folosește la nimic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>