Ultima minciună a lui Ponta costă 53 de milioane de euro


Premierul României a declarat pe 2 mai a.c., la o acțiune electorală a Tineretului Social-Democrat, că “Aceste studii (de fezabilitate în vederea construcției unor tronsoane de autostradă – n.r.) nu sunt făcute din bani de la buget, ci din fondurile europene pe 2007-2013″. Cu două săptămîni înainte, însă, pe 16 aprilie a.c., același premier Victor Ponta aprobase și semnase bugetul de venituri și cheltuieli al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) pe 2014. Adică bugetul instituței care se ocupă de contractarea studiilor de fezabilitate pentru autostrăzi și, ulterior, de construirea autostrăzilor. În totală contradicție cu declarația electorală a lui Ponta, bugetul CNADNR prevede că anul acesta sînt disponibile “venituri din fonduri europene” de 0,00 (zero) lei și “cheltuieli eligibile din fonduri europene” tot de 0,00 (zero) lei.

Continuarea, aici.

pontauto

 

Fără categorie
3 comments on “Ultima minciună a lui Ponta costă 53 de milioane de euro
 1. Stiti de ce Ponta nu a motivat in scris nesemnarea decretului? Pentru ca risca sa junga la puscarie daca semna motivarile ce le da prin viu grai cu fascist si chestii de astea sau in orice caz sa fie nevoit sa-si ceara scuze publice.

 2. Veti intelege din acest dialog imaginar intre Presedinte si un ziarist, ce sustin, fiind mai usor ptr mine sa explic astfel:

  ziarist: Dle Presedinte ce parere aveti de sezizarea CCR facuta de dl Ponta cu referire la ceva ce dlui considera o incalcare a constitutiei de catre dvs(chestia cu tricoul de pe plaja)

  T.B. Pai am o parere destul de una caci daca cei care au dorit sa ma demita in 2007 si 2012 ar fi intrebat intai CCR probabil ca nu si-ar mai fi peris sa declanseze suspendari considerate faraobiect de CCR si astfel se evita incercarea de lovitura de stat esuata din 2012

  ziarist : OK. Dar dl Ponta a spus ca dupa ce CCR se va pronunta in cazul in care i se da dreptate poate sa aiba in vedere eventualele sanctiuni , ori cu totii stim ca fata de dvs singura sanctiune este suspendarea si ce urmeaza acesteia. Ce credeti de asta?

  T. B. Aici dl Ponta iese din cadrul rational si etic. Desigur ca o majoritate parlamentara in raport de suspendare, am vazut in doua randuri ca poate sa faca ce doreste fara nicio sanctiune in caz de infirmare deci de fapt fara responsabilitate juridica ignorand avizul consultativ al CCR. Dar in acest caz, avizul nu este unul dat in cadrul unei proceduri de suspendare si deci doar consultativ ci unul obligtoriu pentru viitor. Rezulta ca nu se aplica ptr trecut si este si normal caci asa cum dl Ponta nu a stiut exact cum stau lucrurile si de aceea a si apelat la consultarea CCR, este de presupus ca nici Presedintele care chiar a spus ca nu considera neconstitutional ce a facut, nu considera ca ar incalca constitutia.
  Adica doar in viitor daca CCR ar considera neconstitutionala o situatie similara cu cea de pe plaja si eu as comite-o as fi susceptibil de sanctiune.

  ziarist: va mutumesc dle Presedinte pentru clarificarile pe care le-ati adus

  Numai bine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>