Ponta a instituit cod roșu penal


Un avion ușor cade în Apuseni pe singurul vîrf cu zăpadă din zonă și premierul instituie codul omertei. Nici o săptămînă mai tîrziu, o avalanșă de zăpadă cade peste țară și premierul decretează cod roșu. Însă în spatele televizoarelor pe care s-au văzut toate nuanțele emoționale ale celor două coduri, premierul moșește, cu pragmatism iresponsabil, un cod infinit mai toxic: Codul Penal. Printr-o fabuloasă ironie, noul Cod Penal este paradoxal de transparent cu secretoșii politicieni și demnitari care fură.

Atît de transparent încît prevede că interceptările apelurilor telefonice ale suspecților de corupție nu mai pot fi realizate decît după începerea urmăririi penale. Continuarea, aici.

5 comments on “Ponta a instituit cod roșu penal
  1. Situatie:
    Un procuror se duce la judecator si spune :”uite , am o situatie, vreau sa strang mai multe probe legat de persoana x, am indicii ca au loc fapte nasoale, aproba te rog ascultarea telefoanelor persoanelor x,y,z”.
    Mai tarziu se constata ca fapta penala nu poate fi demonstrata, insa stenogramele care descriu cum el face nefacute in dormitor sau la buda ajung “pe surse” in presa si omul este desfiintat la tv.
    Teoretic asta poate fi controlat doar daca oamenii ar fi puri si inocenti. Pentru cei care cred in zane si spiridusi merge.

    • Mai, flo, nu intelegi nimic. Nu sex-ul la telefon sau cel din dormitor intereseaza un procuror. Alea sunt pentru presa tabloida si cancanistii in categoria carora pari ca te integrezi, judecand dupa maniera in care ai decis sa-ti expui parerea. Crima organizata, terorismul, traficul de droguri sau de persoane, coruptia la nivel inalt nu-ti spun nimic. Imagineaza-ti cum FBI-ul i-ar fi adus oficial la cunostinta lui John Gotti ca este urmarit penal, filat, interceptat in vederea punerii sub acuzare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>