Asta-i viața: Toma îl iubește pe Alistar care-l iubește pe Felix


Andreea Pora a fost făcută troacă de porci la tv de niște unii angajați la Felix (la pachet, și alți jurnaliști “băsiști”). De departe, însă, cel mai josnic atac a fost la Pora. Firesc, au fost proteste la adresa acestei mîrlănii a angajaților lui Felix. Nefiresc a fost că la proteste nu s-au solidarizat mai mulți cetățeni, dar asta e altă discuție.

Dar cel mai nefiresc li s-a părut unora că ditamai organizația Active Watch, de promovare și apărare a drepturilor (și obligațiilor) presei, nu a avut nimic de spus. Cei surprinși de tăcerea Active Watch au remarcat și muțenia lui Mircea Toma, guru-ul Active Watch, degrabă vărsătoriu de comunicate de presă și declarații publice cu alte ocazii.

Ca să fiu complet sincer cu voi, eu n-am fost deloc surprins.

Nu mai comunic cu Toma de niște ani, de cînd a încercat să mă convingă că Victor Alistar, șefulețul aripii române a Transparency International, este pur și neprihănit. Mai mult, Toma nu încerca să mă convingă doar pe mine că Alistar e curat ca lacrima, dar mai și scria texte de opinie în care făcea niște giumbușlucuri logice ciudate, doar-doar l-o scoate pe Alistar nevinovat din ghearele Agenției Naționale de Integritate. În cele din urmă, Alistar a primit ce merita: declarat incompatibil de ANI, a ratat și numirea în Consiliul Superior al Magistraturii (din partea societății civile), și funcția de ministru delegat în Guvernul Victor Ponta 1. Se consolează, însă, cu prezența aproape zilnică la antenele lui Felix. Dar Mircea Toma îl iubește în continuare pe Alistar și nu are nici o problemă nici cu dosarul de incompatibilitate al lui Alistar, nici cu prietenia acestuia cu Ponta ori cu Felix. QED.

P.S. Despre Alistar, doar cîteva articole pe care le-am scris: aici, aici, aici și aici.

P.P.S. Active Watch face și o grămadă de lucruri bune, catre merită apreciate. Am și prieteni la Active Watch, oameni onești și rezonabili. Mircea Toma nu e printre ei.

Fără categorie
28 comments on “Asta-i viața: Toma îl iubește pe Alistar care-l iubește pe Felix
  1. Daca A este B si B este C, atunci A este C. Silogism de fig a doua! Altfel spus, daca Toma il iubeste pe Alistar si Alistar il iubeste pe Felix, atunci Toma il iubeste pe Felix! QED!

  2. Deci sa inteleg ca intre cei trei avem de-a face cu un fel de ménage a trois… Active Watch Romania e o gluma proasta, sa fim seriosi. Ma intreb daca cei care coordoneaza la nivel central aceasta filiala romaneasca nu-si pun intrebari in legatura cu activitatea partizana si evident politizata a Active Watch Romania…

    @Vlahus56

    “Amice”, in cazul celor trei indivizi abjecti, Toma, Alistar, Voiculescu functioneaza teoria submultimilor. Alistar fiind o submultime (submultimea B) apartinand multimii Voiculescu (multimea A), iar Toma (elementul C) fiind un element al submultimii Alistar (B), rezulta ca Toma (elementul C) este un element al multimii Voiculescu (multimea A). Pentru ca fiecare element din submultimea B (Alistar) este si un element care apartine multimii A (Voiculescu). Simplu, nu?

  3. Nu e ciudat cum de toti trepadusii astia oportunisti (Toma, Mihaiu, Alistar, s.a.) si-au facut, fiecare, oengeuri ca filiale ale unor importante organizatii internationale al caror scop lucrative il constituie, cel putin teoretic, lupta pentru promovarea democratiei, a libertatii de exprimare si a statului de drept in intreaga lume…

  4. frate, te vad om destept, faci emisiune cu accidente aviatice amplifici si dezbati invarti si crosetezi situatia si nu te intrebi ce cauta iovan singurul criminal din lume achitat, pensionar reclamant ca nu i ajunge pensia de 160 milioane de lei pe luna, pe pamant cred ca are mai mult la mansa avionului?

  5. Pingback: Despre Mircea Toma și echidistanța dintre victimă și agresor. A făcut o alegere, să-i dăm pace. / În Linie Dreaptă

  6. Pingback: Scindare în presa română. Miza: statul de drept : Observatorul European de Jurnalism

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>