Ce știe Crin Antonescu de la Elwis Săftoiu, fost șef al SIE, și nu ne spune?


Teodor Meleșcanu, actualul șef al SIE, a declarat ieri că instituția pe care o conduce a trimis președinților, premierilor și miniștrilor dintre 2002 și 2013 informări referitoare la exploatarea de aur de la Roșia Montană (adică despre Roșia Montană Gold Corporation, desigur). Informările s-ar fi referit, a mai spus Meleșcanu, la “bonitatea și seriozitatea” RMGC, dar și la cei care erau pro sau contra proiectului. O fi mult, o fi puțin?

Niște detalii ar putea oferi un fost șef SIE implicat acum în politică. Vorbim de Claudiu Elwis Săftoiu, membru PNL și director al TVR.

Cum Elwis a fost director al Serviciului de Informații Externe pînă în 2007, trebuie că a trimis și el unde trebuia niște informări despre RMGC sau măcar a avut cunoștință de acestea. Păi, nu ar fi incendiar și extramegasenzațional ca TVR să-i facă o invitație propriului director, care să vorbească, în exclusivitate, despre informările SIE pe subiectul RMGC? Ar fi, nu?

Ce mă mai întreb eu e dacă nu cumva de exclusivitatea asta a beneficiat deja Crin Antonescu, în spatele ușilor închise. Că prea pare șeful PNL sigur pe el cînd îi dă cu tifla lui Ponta pe subiectul aurului de la Roșia Montană.

Fără categorie
2 comments on “Ce știe Crin Antonescu de la Elwis Săftoiu, fost șef al SIE, și nu ne spune?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>