Uitați de USL. PSD, vechiul și noul partid-stat


Ponta s-a lăudat ieri că PSD are 220 de mandate în Parlament și că e partidul cu cele mai multe mandate. Partidul, nu s-a referit la alianța USL. Tot Ponta curtează UDMR și a anunțat fuziunea cu UNPR. În cifre, asta înseamnă 220 (PSD) + 17 (UNPR) + 27 (UDMR) = 264 de mandate parlamentare.

Noul parlament are 588 de mandate, deci majoritatea simplă este de 295 de mandate. Iar PSD + UNPR + UDMR = 264. Deci, lui Ponta îi lipsesc acum, ca PSD să aibă majoritate simplă, 31 de mandate. De unde să le ia? Cel mai simplu este să-i convingă pe deputații minorităților naționale, care au 18 mandate. Iar ăștia merg cu cine are puterea, deci putem să-i bifăm lejer la PSD. Așadar, se fac 264 + 18 = 282. Pînă la majoritatea simplă, PSD ar mai avea nevoie de 13 mandate. De unde? Păi, cel mai la îndemînă e PPDD, care are 68 de mandate. O lua premierul Ponta măcar 13 din ele? Hahahaha, ce glumă.

Așadar, pe abacul mandatelor, PSD poate guverna lejer singur. Hai, Năstase, libertatea e aproape!

Fără categorie
6 comments on “Uitați de USL. PSD, vechiul și noul partid-stat
 1. ce nu inteleg eu de ce e neaparat mai rau? ce cu pnl era mai bine?

  pnl-ul a fost varful de lance in vara, are destui penali si il mai are si pe felix+cacarau.

  cel putin are mai multa fata afara. s-ar putea sa fie raul cel mai mic.

  ramane in continuare problema punctuala ponta. dar daca are comanda dubla :) va face ce trebuie :)

 2. Daca o sa fie, o sa fie asa, ca asa va vrea Varanul.

  Nu doar ca haznaua3 nu va intra in somaj (va avea chiar loc de intors, ca romanul uita repede) dar dupa dezastrul ce va fi in 2013 si (mai ales) 2014, golanul Ponta si PSD vor intra in folclor, ca fratii mai tineri (si mai hapsani) al lui Baba Chichimora, aia de fura copiii, sa-i manance prin padure.

  In loc de iluzoria Alba ca Zapada, prin 2014 va rasari din subconstientul mioritic Frumoasa Adormita aka Crinut, cu PNL-ul la brat, ca sa salveze brava natiune. Iar in spatele lor, zambind, Varanul.

  C-asa-s varanii: au saliva otravita si privirea lor spurca.

 3. De cand va bat la cap! Toti, v-ati inghesuit sa invatati limba engleza. Acu’, care stie limba rusa, cat de putin, are sanse sa se angajeze si mai repede si mai sef. Ca sa nu uitati limba engleza, o s-o ascultati la galene cu patura-n cap.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>