EXCLUSIV – Șova se laudă cu un masterat inexistent la London School of Economics


În CV-ul de pe site-ul Facultății de Drept al Universității București, ministrul PSD Dan Șova se mîndrește cu un Master of Law (LL.M) la London School of Economics (iată, mai jos, captura foto de pe site-ul facultății, realizată acum cîteva minute).

În realitate, însă, masterul invocat de Șova în CV-ul oficial de conferențiar al Facultății de Drept nu există. Iată răspunsul primit de la biroul de presă al London School of Economics, la cererea mea:

“Dear Catalin

We have searched our records carefully and can find no record of Dan Coman Şova having been awarded an LLM in taxation from LSE.

Regards
Jess”

Mai jos, iată și captura foto după e-mail-ul de la LSE:

La fel de adevărat, însă, este că Șova a avut de gînd să obțină un masterat la LSE, dar n-a mai apucat.  Tot conform biroului de presă al LSE, Șova s-a înscris ca student pentru un Master of Sciences (MSc) la LSE, în 2006, apoi s-a transferat la LL.M. Iar din 2011 este iarăși candidat pentru un MSc. Iată răspunsul, primit la cererea mea:

“Dear Catalin

Thanks for your email and I can provide the following:

“Dan Coman Şova is currently a student at LSE and has been enrolled on the MSc in Politics and Government in the EU as a part time student since 2011. Our records show he started on an MSc in Law and Accounting in 2006 before transferring to the LLM in taxation in 2007.”

Kind regards

Jess

Jessica Winterstein

Deputy head, LSE Press Office

020 7107 5025″

Și, mai jos, captura foto:

Contactat, ministrul Dan Șova a nuanțat foarte tare calitatea sa de deținător de master la LSE. Via sms, Șova a declarat: “nu am statut de graduate“.  Ceea ce e corect în ce privește CV-ul de pe site-ul Guvernului României, dar nu și în ce privește CV-ul postat pe site-ul oficial al Facultății de Drept a Universității București (așa cum am arătat mai sus). Și, cum CV-ul de pe site-ul Facultății de Drept este public de cîțiva ani (în timp ce cel de pe site-ul Guvernului abia de o lună), înseamnă că Șova ne-a mințit pînă acum în legătură cu studiile sale.

P.S. În caz că Șova își va modifica CV-ul de pe site-ul Facultății de Drept, iată un link de acum puțină vreme (Hotnews.ro, la comentariile din subsolul articolului), care preia informațiile de pe site-ul Facultății de Drept și care nu poate fi modificat de Dan Șova. Evident, nici în acest link nu figurează vreo mențiune referitoare la nedeținerea diplomei de master.

P.P.S. Așa cum vă avertizam și bănuiam, Șova deja și-a modificat CV-ul de pe site-ul Facultății de Drept. Un pic cam tîrziu, însă, captura foto cu CV-ul așa cum era pînă acum se găsește la începutul acestui articol.

52 comments on “EXCLUSIV – Șova se laudă cu un masterat inexistent la London School of Economics
 1. Pingback: Dan Șova se laudă cu un masterat inexistent la London School of Economics | Nasul TV - Televiziunea libera

 2. Pingback: Încă un ministru cu studii false: Dan Şova, absolventul unui master pe un site, masterand part-time pe alt site - Expresul de Arges | Expresul de Arges

 3. Inteleptul nu sufera de lipsa nici unui lucru si totusi are nevoie de multe,pe cand prostul nu are trebuinta de nimic,fiindca nu stie sa se foloseasca de nici un lucru,dar sufera de lipsa tuturor. Nu stiu cine a spus asta,dar are mare dreptate.

 4. In acest moment pe site-ul Universitatii Bucuresti exista doua CV-uri ale lui Dan Sova. Ambele fisiere sunt in format pdf:
  http://www.drept.unibuc.ro/dyn_doc/cv/DAN-SOVA.pdf
  http://drept.unibuc.ro/dyn_doc/cv/cv-Dan-Sova.pdf.

  Fisierul cel nou este al doilea si a fost creat astazi la ora 14:05 de un oarecare Mihai Zaharia.
  CV-ul mentionat in articol este creat in 31.03.2009.
  Poate ajuta sa transmiteti informatia ca cv-ul cel nou a fost creat astazi si pana la ora 2 cv-ul vechi era online.

 5. Daca vreti o dovada concreta cu privire la modificare, daca ii descarcati CV-ul lui sova de pe drept.unibuc/despre noi/corp profesoral/Dan Sova (cum zicea pe B1tv acum cateva minute) veti vedea ca e modificat la 14:05 astazi;)

 6. Se pare ca sunt doua CV-uri … si la un simplu click prin meniurile reader-ului (properties) se vede ca cel ce Sova pretinde ca ar fi oficialul e creat azi 17.09.2012 la 14H05 de catre Mihai Zaharia (nu stiu cine-i persoana), iar cel afisat pe blogul acesta in 31.03.2009 de catre insusi Dan Sova.

 7. Felicitari Domnule Catalin Prisacariu!

  (Am aflat stirea de la TV. Asta in ciuda faptului ca Dan Sova a incercat sa abureasca si sa bruieze mesajul, printr-un chitait zgomotos, de soarece prins in cursa)

  :D

 8. CV ul vechi a fost creat la data : 31/03/2009 4:01:54 PM
  si a fost modificat ultima data la 31/03/2009 4:01:56 PM

  CV-ul nou a fost creat la data : 17/09/2012 2:05:14 PM
  si a fost modificat ultima data la 17/09/2012 2:05:17 PM

  c.c.t.d.

  • Bineinteles ca orice de pe net lasa urme… Cred ca si Marean Vanghelie a aflat asta (i-o fi explicat cineva, in cuvinte simple, cum sta treaba). Doar Dan Sova are impresia ca prosteste pe cineva cu modificarea CV-lui!

   Unii (pe alte site-uri de umor) spun despre Dan Sova ca e prost. Eu cred ca-i doar copil. Un copil care a vazut de prea multe ori Matrix si se crede Alesul, convins fiind ca poate scapa neprins in lumea virtuala a internetului.

   Eh… Matrix-u’ a invins de data asta Dane, ti-a dat pantalonii jos, sa ti se vada CV-ul modificat in scop politic!

   :D:D:D:D

 9. Stimate dle Prisacariu,
  Va urmaresc cu atentie, dar pe blog este prima oara cand intru, asa ca:
  1) Felicitari in genere iar acum si pentru deosebita realizare jurnalitica reusita. Asta ar trebui sa faca ziaristii romani.
  2) Cum suntem la portile orientului si pe malul garlei unde “cuvantul nu e cuvant si amorul nu e amor” cred ca adevarul nu va iesi cu evidenta si in mod absolut la suprafata decat daca Dan Sova v-ar actiona in justitie unde s-ar face toate dovezile necesare si fara drept de apel. Dar el nu va indrazni sa faca asta, chiar daca dvs il veti stimula sa o faca. In locul dvs l-as stimula la maximum :)
  Numai bine

 10. Pingback: Dan Șova se laudă cu un masterat inexistent la London School of Economics « Cronici Geruliene

 11. Buna seara,

  La un search pe google am gasit un fisier odf cu cv-ul lui Dan Sova, in formatul prezentat si de dl prisacariu (pe un alt link decat cel al Universitatii Bucuresti).

  [DOC]
  Curriculum Vitae DAN SOVA Email: dan.sova@sova-avocati.ro Tel …www.inpolitics.ro/…/0e1d5c28-4757-46c4-a678-74211ee2dec6.docPagini similareNu v-a fost de ajutor? Puteţi bloca rezultatele pentru http://www.inpolitics.ro când vă conectaţi pentru a căuta.www.inpolitics.ro
  Blocaţi toate rezultatele pentru http://www.inpolitics.ro
  Aţi făcut clic pe +1 în mod public. Anulaţi
  Formatul fişierului: Microsoft Word – Vizualizare rapidă
  Email: dan.sova@sova-avocati.ro … Web: http://www.sova.ro … LLM in Taxation, London School of Economics and Political Science – Master in Drept Fiscal, Marea …

  Daca aveti curiozitatea, puteti verifica pe link-ul de mai sus.

  Toate cele bune!

 12. Impostorul si hotul dovedit dan sova numai el isi scrie toate postarile si de pe blog, tot el isi completeaza si declaratia de avere, tot el scrie si prin alte parti etc. Acest impostor cu studii false trebyie combatut cu dovezi pt ca are talentul imbecil de a nega pana si aerul pe care il respira. Prietena lui, vali staicu, ea face un master la londra si merge la cursuri si in locul lui, el fiind ocupat aici cu…altele:) deci nici macar la scoala nu merge pt ca lui nu prea i-a placut la scoala decat daca poate sa o faca numai pe bani(dovada decl despre holocaust cu studii la fac de istorie, da?). ar fi interesant de verificat si chestia aia cu baroul din paris si lucrarile de licenta de la facultati si de ce nu si doctoratul pt ca pun ramasag ca nu sunt scrise de el!!!!!!! Asa se aude…. Eu nu acuz, decat ca cer sa fie verificat! Ca si averea sa si spalarea de bani pe care o face pe numele celei mentionate mai sus care culmea mai pana acu un an dadea ea consultatii GRATUITE !!!! retineti!!!! GRATUITE!!! pe fonduri europene!! Daca da logodnica lui sova ceva gratis, NU E DE BINE!!! sigur se scoate pe alta parte!! Astia doi NU sunt invatati sa dea niciodata ci NUMAI SA… IA, ca sa nu zicem altfel.

 13. Dle Prisecariu,

  O alta problema este legata de titlul de conferentiar al domnului Sova.
  Conform legii (si noi, si vechi), pentru titlul de conferentiar trebuie sa ai teza de doctorat publicata.
  Din CV, teza de doctorat nu este publicata!
  Verificati la dosar si la comisia de acordare a titlurilor academice de la minister!
  Succes

 14. Cea mai corecta intrebare este urmatoarea:
  Nu cumva conditia de detinere a unui titlu de Master era necesara pentru inscrierea la doctorat la Drept?
  Din cate imi aduc aminte aceasta conditie minimala permitea inscrierea la doctorat inca din 1997 reglementata in cealalta lege a invatamantului, cea anterioara.
  Fiind trecut cronologic anterior tezei de doctorat se pune problema legitimitatii obtinerii titlului de doctor in stiinte si ulterior ocuparea posturilor de Lector respectiv Conferentiar Universitar.
  O seara buna tuturor.

 15. se aude prin targ ca secretara lui sova de la guvern se lauda ca are o relatie cu el de vreo doi ani. acuma daca fata se lauda noi ce sa ii facem. si mai si zice ca el pune presiune pe ea sa faca nu stiu ce chestii….

 16. DAN SOVA TOATA VIATA LUI A DESCHIS USI SI A FACUT TOTUL NUMAI PE PILE SI PE BANI!! NIMIC PE STIINTA LUI!! NIMIC PE SPINAREA LUI!! CA SI ACUM CAND VALI MERGE IN LOCUL LUI LA CURSURI SAU E POSIBIL SA FACA SI EL ACELASI MASTER CU EA PE RELATII ONTERNATIONALA SI PUTETI CERE ACEASTA INFORMATIE CA SA VEDETI DACA FAC IMPREUNA ACEEASI SCOALA SI CA EA II FACE SI LUCRAREA DE LICENTA SI MERG SI IMPREUNA LA EXAMENE PENTRU CA TOT EA IL AJUTA !!!! TREBUIE EXTIRPAT ACEST EXEMPLAR INCALIFICABIL PRIN TOATE MINCIUNILE SALE SI TUPEUL SAU MAXIM CU CARE SI LE SUSTINE! E INTERESANT SI CUM A AJUNS CONFERENTIAR CA DACA NU SI-A PUBLICAT TEZA POATE CA ARE OMU UN …..MOTIV… MAI STII? Dar a pregatit terenul cand a fost scandalul cu plagiatul lui ponta si a zis ca este posibil sa fie si el acuzat de plagiat . Adica vezi domle e politica chestia…

 17. de cand il stiu eu pe sova numai cu curve umbla si profita de pe urma tuturor! sunt multe de zis despre sova dar poate ne unim fortele la un moment dat si veti descoperi cine este asta cu adevarat in realitate;

 18. Pingback: Cum poate proba Șova în instanță că sînt nebun? « prisacariu

 19. Pingback: Dan Şova şi studiile imaginare: Cum "s-a modificat" CV-ul ministrului în timpul dezvăluirilor privind un fals masterat (FOTO) - Expresul de Arges | Expresul de Arges

 20. Vesela tara!
  Le spun prietenilor din strainatate ca eu, daca lipsesc 2 ore de acasa, cand vin ma reped la televizor sa aflu in ce oranduire suntem, in ce secol traim, cine ne conduce, care ne sunt prietenii, care dusmanii, plecam sau mai stam, cu cine ne-am pus rau, ce nu mai avem, cati suntem, etc, etc. Inchei sa intru pe site sa vad ce s-a mai intamplat…

 21. Pingback: Catalin Prisacariu: Sova se lauda cu un masterat inexistent la London School of Economics | Madame Blogary

 22. Pingback: Condamnați la ignoranță (“Când o să fiu male, vleau să mă fac plagiatol”) | Sare'n Ochi

 23. D-le Prisecariu,
  Daca aveti posibilitatea, cred ca merita efortul de a arunca o privire si pe teza de doctorat a d-lui Sova. Pornind de la similitudinea (din punct de vedere al banalitatii si generalitatii temelor alese) dintre titlurile temelor tezelor de doctorat ale d-lor dr. Ponta si dr. Sova, este de asteptat ca cea a d-lui Sova sa fie un plagiat la fel de “covarsitor” ca a sefului dumnealui.
  Este greu de imagiat un titlu de teza de doctorat mai banal si mai general decat “Fiscalitatea aplicabila societatilor comerciale”.
  Din cate imi amintesc conducator de doctorat la d-l Sova a fost membru in comisia de doctorat a d-lui Ponta.
  Parca prea sunt multe asemanari si multe “itze” intre cei doi.

 24. Imi permit sa postez si aici o copie a comentariului facut pe blogul lui Dan Sova in legatura cu masteratul dansului la LSE. Spe sa nu dau “idei” unora cu CV-ul mai subtire. :)

  “Draga domnu’ Sova, nu-i chiar asa simplu…
  Din documentele pe care le prezinti nu rezulta deloc cum ca ai fi frecventat cursurile respectivului masterat, ci doar ca ai fost inscris. N-ai fost interesat de o diploma pentru ca, cel mai probabil, n-ai fi putut sa o obtii, neacumuland cunostintele necesare. Prin urmare, n-aveai nici un drept sa mentionezi ceva in CV in legatura cu masteratul de la LSE.
  Altfel, daca ne-am conduce dupa o asemenea logica stramba, am putea sa ne trecem in CV toate cartile pe care am inceput sa le citim, chiar daca nu le-am citit pana la capat sau n-am inteles nimic dupa lecturarea lor, ca o dovada a vastei noastre “culturi” in orice domeniu.
  Asa ca, sfatul meu este s-o lasi mai moale cu datul in judecata si sa te ingrijesti doar sa-ti corectezi CV-ul peste tot pe unde l-ai depus sau postat.”

 25. Domnule Prisacariu , daca sunteti un jurnalist corect si echidistant , precum pretindeti a fi , de ce nu va duceti ancheta privind masteratul senatorului Coman Dan Sova , pana la capat ? De ce nu publicati raspunsul LSE – London School of Economics and Political Science primit la multiplele insistente ale domniei voastre ? Cumva acest raspuns infirma si demoleaza complet acuzatiile aduse domnului Sova in articolul domniei voastre din Kamikaze ? Oare ce “rasplata” meritati pentru “jurnalismul” pe care il prestati ? RUSINE pentru dezinformare !!!

 26. Pingback: Domnule Șova, faceți publică diploma obținută la Paris « prisacariu

 27. Pingback: Idiotul. Sau cum Dan Șova minte că ar fi donat indemnizația senatorială în scopuri umanitare | prisacariu

 28. Pingback: PSD te citește ce scrii | Revista Kamikaze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>