Românii domiciliați în Frankfurt, Londra sau New York au votat la Făurei, Iași sau Sibiu la locale?


Tocmai l-am auzit pe premierul Ponta, la TV, într-o videoconferință cu prefecții, spunînd că românii care au domiciliul în străinătate trebuie scoși de pe lista electorală permanentă cu cetățeni români care au domiciliul în România. Trebuie scoși? Adică, pînă acum, cetățenii români cu domiciliu în străinătate figurau pe listele electorale cu români cu domiciliul în România? Și pe baza acestor liste electorale permanente, de exemplu, s-a votat și la alegerile locale de acum nici două luni? Cele la care aveau dreptul să voteze numai cetățenii români cu domiciliul în România?

Adică, ne-a spus premierul, pe listele electorale se aflau cetățeni care nu numai că nu puteau veni la vot, legal, dar care puteau fi folosiți pentru vot fraudat? Nu ar fi deloc improbabil ca un român cu domiciliul în Frankfurt, de exemplu, să fi votat pentru primarul din Făurei. Nu? Teoretic, se cam poate.

P.S. Dacă e real ce spune Ponta (și anume: cetățenii români cu domiciliul în străinătate figurează pe listele electorale cu cetățeni români cu domiciliu în România), votul la locale trebuie verificat la sînge.

Fără categorie
8 comments on “Românii domiciliați în Frankfurt, Londra sau New York au votat la Făurei, Iași sau Sibiu la locale?
 1. domnu Ponta habar nu are ce vorbeste, eu am avut un nr. de ani pasaport cu domiciliu in strainatate, pe vremea cind Ro nu era in Eu si cind controalele la granite se faceau la singe, lucru care ar fi putut duce la o statistica corecta.
  Dar, aveam un apartament proprietate in Ro, deci figuram si in Ro cu domiciliu.
  Acum e si mai dificil, pe pasaport nu mai scrie, cum era pe vremuri “cu domiciliu in strainatate”, deci nu exista nici o posibilitate de a se stie care unde e.

 2. Domnu Prisacariu nu ti-e rusine sa minti?

  Trebuie să începem verificarea situaţiei reale a evidenţei persoanelor, în special pe cele patru direcţii care ar putea genera diferenţe între listele electorale şi realitate. În primul rând, cetăţenii români cu domiciliul în străinătate, cei care, potrivit legii, nu mai trebuie să figureze pe listele din România. Ei îşi pastrează dreptul de vot, dar dacă locuiesc în străinătate, trebuie scoşi din listele electorale din România. În al doilea rând, persoanele decedate, cei care au decedat în altă localitate sau în spitale şi nu s-au transmis documentele de deces, precum şi persoanele care decedează în străinătate (datele se transmit către sectorul 1 din Bucureşti). Trebuie verificat dacă s-a dus mai departe procedura. În al treilea rând, persoanele care nu mai au drept de vot. Iar în a patra situaţie, cetăţenii români care au renunţat la cetăţenie şi nu mai au dreptul de a vota”, a spus Ponta.

  • Din parte guvernului, a lui Ponta, Antonescu si toata ceata lor, in privinta a tot ce spun si fac, ilegalitate si prostie mai mare nu poate exista.
   Cat de obtuz poti sa fii, daca tu, ca om de rand, in deplinatatea facultatilor mentale, nu iti dai seama de ce se intampla si lasi pe altii, tip Antena 1-2-3 sau Realitatea TV, sa judece si sa hotarasca in locul tau ce este bine si ce nu?
   cum adica sa retragi dreptul de vot al unui roman?

   Actuala Constitutie a Romaniei, prevede destul de clar – Dreptul de vot la articolul 36:

   ARTICOLUL 36
   (1) Cetăţenii au drept de vot de la vârsta de 18 ani, împliniţi până în ziua alegerilor inclusiv.
   (2) Nu au drept de vot debilii sau alienaţii mintal, puşi sub interdicţie, şi nici persoanele condamnate, prin hotărâre judecătorească definitivă, la pierderea drepturilor electorale.

 3. listele electorale trebuie verificate de la 1990 incoace. insa in scrutinurilor fara cvorum, votul nu este fraudat. in cel mai rau caz (situatie reala in fapt) avem mai multi consilieri, aprlamentari si europarlamentari. dar votul nu e fraudat. adica indiferent de numarul de votanti, daca nu e necesar cvorum, situatia voturilor e aceasi. rpeet, nr de votanti cnteaza doar la nr oficialilor alesi. in cazul cvorumului obligatoriu, insa, in momentul in care te raportzi la un nr. fix de alegatori de pe listele permanente, daca acest nr fix este ireal, atunci votul poate fi fraudat.

 4. Pingback: Internele, oficial: nu există români cu domiciliul în străinătate pe listele electorale permanente « prisacariu

 5. Pingback: prisacariu | Ponta îi urăște pe românii din străinătate care nu stau la mila ajutoarelor lui sociale și nu-l votează

 6. Pingback: Ponta îi urăște pe românii din străinătate care nu stau la mila ajutoarelor lui sociale și nu-l votează | Revista Kamikaze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>