Internele, oficial: nu există români cu domiciliul în străinătate pe listele electorale permanente


Ponta ne-a spus azi că românii care au domiciliul în străinătate trebuie scoși de pe listele electorale permanente pe care se află românii cu domiciliul în România. Bun, asta înseamnă că ei există pe acele liste cu români domiciliați în România. Păi, să ne uităm pe listele electorale permanente de la localele de acum două luni. Mă refer la lista cu județele din care provin alegătorii, transmisă oficial de Interne Biroului Electoral Central. O puteți consulta și voi, aici. După ce vă uitați pe lista cu pricina, spuneți-mi dacă ați găsit pe undeva județul Munchen, județul Paris, Sidney sau Hong Kong. Ați găsit județele astea? Nu? Atunci, înseamnă că cei 18.300.595  de alegători sînt EXCLUSIV domiciliați în România. Iar la aceștia se ADAUGĂ listele electorale permanente cu românii domiciliați în străinătate (după cum spuneam aici). Așa e logic, așa e rezonabil, așa e de bun-simț. Contraargumente?

14 comments on “Internele, oficial: nu există români cu domiciliul în străinătate pe listele electorale permanente
  • am zis eu ca totusi mai bine in inginerie decat in avocatura! sunteti pe-o seama cu ponta, daca nu va ajuta argumentele, treceti la executie.

  • adica matale, care esti stabilit in RFG de atata vreme, inveti pe un forum romanesc diferenta intre social democratie si stanga radicala, ori intre verzi si ecologistii radicali ? sau ce era cu procentele alea sin postarea precedenta – nu erati in deplinatatea facultatilor mintale? ca de mistificat adevarul si scoaterea asa, din neantul mintii, a unor procente de-alea ca pe vremea raportarii productiei agricole in RSR, nu va pot suspecta. sau cifrele alea-s irelevante, ca oricum aveti dreptate, voiati doar sa evidentiatiacest lucru, sa fie clar pentru toata lumea.

   • domnule, ti-am raspuns mai sus, esti idiot, o completare, NRW e un Land in germania, cel mai mare Land ca nr. de locuitori, sunt 15 mio. restu nu are sens sa-ti explic, oricum nu pricepi!

 1. Pe CI iti apare domiciliul din RO. Si apari pe liste, desi nu stai in RO. Nu stiu cati romani au pe CI domiciliul din strainatate. Deci apar pe listele din RO. De asemenea, daca o CI este expirata, omul nu poate fi scos de pe liste, dar asta nu inseamna ca el nu are domiciliul in strainatate si apare totusi pe liste in RO.

 2. Cate milioane trebuia sa dispara?
  Domiciliul e doar unul, deci listele cu romanii domiciliati in strainatate stau la Consulate, unde voteaza ei…Ar trebui sa nu fie brambureala, nu?

 3. Azi am aflat care sunt categoriile care au dat peste cap listele electorale:

  – persoanele care au decedat in alte localitati
  – persoanele care au suferit un anumit tip de condamndare definitiva sau sufera de un anumit tip de boala
  – persoanele de nationalitate care au domiciliu stabil in strainatate (care dupa spusele lui Prise sunt in numar de ZERO pe listele electorale)
  – persoanele care au renuntat la cetatenia romana

  Eu zic ca totalul categoriilor de mai sus e sub 10.000, si sunt generoasa, ma stiti.

  Deci dupa 20 de milioane de euro si jdemilioane pierdute colateral (stim noi astia cu rate si abonamente) mai stam o luna in inflatie artificiala ca sa poata baietasii astia numara 5-7 mii de oameni. Si dupa cum ii stiu or sa le numere picioarele si-or sa imparta la doi si daca tot nu castiga or sa trimita la CCR o scrisoare cum ca sunt ai dreacu de multi ciungi in tara asta.

  Eu zic maxim 10.000. Care da mai mult?

 4. nu are cum sa fi scazut numarul de votanti cu 1,5 milioane doar pe baza celor care si-au pierdut cetatenia, mortilor si puscarasilor. iar romanii din strainatate au in majoritate domiciliul in RO, deci nu pot fi scosi de pe liste, chiar daca CI e expirata. chiar si discutia despre listele electorale permanente este de prisos, deoarece romanii de afara isi innoiesc de obicei CI si isi pastreaza domiciliul de aici. deci AEP nu poate fi trasa la raspundere ca nu-i scoate de pe liste, atata timp cat ei declara la domiciliu, domiciliul de aici.

 5. eu incerc un calcul foarte simplist:
  21,5 milioane la recensamant in 2002. Au murit 500.000 de atunci. Raman 21 milioane. Scadem 3,8 milioane minori, rezulta 17,2 miloane votanti. Mai adaugam basarabenii si acei romani plecati dinainte de 2002 si care multi si-au pastrat cetatenia, asa ca probabil ca suntem cam 17,5-17,8 milioane de votanti.
  In concluzie, lupta se da pe cei cu domiciliul oficial in strainatate (probabil 1 milion) si pe inscrierea lor in listele electorale, sau nu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>