Diplomatul Ponta față cu exhibiționistul & bufonul Sarkozy


Victor Ponta a fost desemnat premier al României. Luni, pe 7 mai, cabinetul său se va confrunta cu Parlamentul. Dacă va izbîndi, Ponta va fi premier cu acte-n regulă. Cînd Ponta se va prezenta în fața Parlamentului,  se va ști deja dacă, cu o zi înainte, Sarkozy va fi cîștigat sau nu prezidențialele din Franța. Iar dacă Sarkozy va fi iar președinte al Franței și Ponta premier al României, aștept cu mare interes întîlnirea celor doi. De ce? Să vedem dacă Ponta o să-i spună și personal lui Sarkozy ce a scris despre el pe blog. O mostră: “Nicolas Sarkozy este azi un simbol al politicianului demagog,  populist fara limite, total lipsit de valori si scrupule, fara o viziune clara si coerenta, cu grave conceptii autoritare si antidemocratice, exhibitionist si chiar bufon – adica un Basescu al Frantei (din pacate replicat si in alte tari europene, daca ne gandim la Berlusconi, Viktor Orban, Boiko Borisov). Acest mod de a face politica este responsabil de criza prin care trece intreaga Europa si din care UE nu poate iesi decat printr-un alt tip de leadership.” (articol integral aici).

Sper, deci, că limbajul politicianului de opoziție Ponta îi va face foarte bine premierului Ponta și, prin extensie, cetățenilor țărișoarei, care așteaptă o relație mult mai bună a României cu greii UE.

Și, că tot vorbeam de UE, iată ce crede Ponta despre absorbția fondurilor europene (conform titlului unei postări de pe același blog al lui): “Moțiunea de cenzură ar fi trebuit să se numească <Doar 6,5% fonduri luate de la UE și doar 31,4% venituri bugetare în PIB>” (de aici).

Păi, în cazul ăsta, de ce îl păstrează Ponta pe performantul de 6,5% Leonard Orban în Guvern?

E greu cu guvernatul ăsta, nu-i de colo. Dar noi sîntem răbdători. Și ne rugăm să cîștige Hollande în Franța, desigur.

Fără categorie
6 comments on “Diplomatul Ponta față cu exhibiționistul & bufonul Sarkozy
  1. Gigi, nu esti la curent cu noutatile? De acu’nainte candidatii dintr-o tara UE candideaza in alta tara UE. Asa, la comun, ca CSI sau SUA. Asa ca olandezul Hollande a vrut sa candideze in Franta. La fel ca si ungurul Sarkozy, tot in Franta. Sunt tare curios: ce tara va alege Crin? Dar banuiesc ca, o tara nordica, unde noaptea tine juma’ de an.

  2. Cum dracu’ am avut noi ghinion sa vina sa câștige , de doua ori, la noi , in Romania, un roman ? Ce- i ( ne)drept si chior … Ma mir ca nu l-am pus împărat si scăpam de cheltuielile astea cincinale.

  3. Pingback: Ponta, înapoi la școală. Școala vieții « prisacariu

  4. Pingback: Schengen: Ponta și-a luat țeapa anului de la prietenul socialist Hollande | prisacariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>