Băi, Banias, vezi că ești politician? M-ai mințit, politicianule care ești


Aseară, după ce am prestat pentru revista la care cu onor sînt mogul la comun cu colegii mei, am dat o tură pe la TVR Info (unde nu-s mogul decît ca cetățean care plătește tava radio-TV), între 22.00 și 23.00. Cu această ocazie, am avut nesperatul prilej să mă conversez cu inculpatul Banias Mircea, senator român. L-am întrebat pe inculpat dacă nu cumva procurorii DNA au luat aminte la întîlnirile lui cu diverși afaceriști și funcționari portuari și vamali constănțeni, pe care le-or fi considerat penale. Inculpatul Banias a negat că ar fi avut întîlniri de genul ăla, porcesc de penal, și că ar fi primit, citez, “foloase materiale”. Presupun că TVR Info va redifuza declarațiile lui Banias, mai ales că, azi, DNA a emis un comunicat, din care citez: “La data de 22 octombrie 2010, inculpatul Banias Mircea Marius, Senator al României, i-a pretins inculpatului Bogatu Eugen, la vremea respectivă director al Direcţiei Domenii Portuare, din cadrul Companiei Naţionale Administrarea Porturilor Maritime Constanţa S.A., să îi remită cu titlu gratuit mai multe produse provenite din mărfurile confiscate şi aflate în gestiunea Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea. În schimbul acestor foloase materiale, în cursul anului 2010, Banias Mircea Marius i-a promis inculpatului Bogatu Eugen că îşi va folosi influenţa deţinută în virtutea funcţiei sale pentru a direcţiona mai multe proiecte economico – administrative în sensul impus de interesele inculpatului Bogatu Eugen şi ale întregului grup infracţional. Astfel, Banias Mircea Marius i-a promis lui Bogatu Eugen că se va implica personal în blocarea unui proiect de restructurare a autorităţii vamale de pe raza judeţului Constanţa şi a unui ordin ministerial care prevedea obligativitatea scanării tuturor containerelor din Portul Constanţa Sud Agigea, că va interveni pentru ca o persoană, ce nu era agreată de grupul infracţional, să nu fie numită într-o funcţie de conducere în cadrul Companiei Naţionale Administrarea Porturilor Maritime Constanţa şi că îşi va folosi influenţa pentru menţinerea în funcţie a unui fost director al Direcţiei Sanitar Veterinare Constanţa. De asemenea, acesta a promis că va interveni pentru protejarea inculpatului Durbac Liviu, şeful Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea.
Bunurile menţionate mai sus au fost puse la dispoziţia lui Banias Mircea, prin intermediul inculpaţilor Tudoran Dragoş-Iulian (comisionar vamal) şi Tudoran Horia-Dan, fratele acestuia, lucrător vamal în cadrul Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea, responsabil de confiscările vamale.” (sursa)

Asta e nasol la politicieni: de parcă nu-i suficient că asta sînt, mai sînt și proști.

Fără categorie
8 comments on “Băi, Banias, vezi că ești politician? M-ai mințit, politicianule care ești
  1. Oare cum isi mai aduce acum Wili Cheese masina la container din us of a? Nu o sa mai fie asa mare afacere daca trebuie sa platesti si vama, etc.

  2. Nu v-ati prins cum e treaba cu politicienii astia, care te privesc in ochi si iti spun ca afara e soare, cand tu vorbesti cu el la 11 noaptea.
    Mai e unu Dan Pasat, care l-a ametit pe Radu Moraru (la o emisiune la care cred ca ati participat) de credeai ca e cel mai nevinovat om de pe planeta (dupa cum povestea el de frumos) si acum vad prin presa ca e acuzat de santaj cu probe.

  3. ma socrul lui geoana, da’ tu esti cam prost; cum adica, ghidon pe dreapta sau pe stanga in Anglia? e simplu – stangacii au ghidon pe stanga si dreptacii pe dreapta, ce nu e clar? ca si englejii aia tot doua maini au.

  4. Unde dom-le ca omu’ a cerut din bunurile alea confiscate pentru a le dona unei case de copii! Mare om, mare caracter dom-le. (ma duc sa vomit putin)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>