Turnătorul Greceanu, PR pentru terminatul Groșan


Citiți acest text. Ați citit? Dacă nu, insist, citiți-l, nu vă ia decît un minut. Gata? Reacții? A rîs cineva? A zîmbit cineva? Pe bune. Cam cît de matol trebuie să fii să scrii așa ceva și să crezi că e umor? Orice ar fi, însă, în acel text, cam ăsta e genul de producție de care e în stare Groșan acum. O tînără speranță, dacă îl întrebați pe Bușcu, care opinează că e “unul dintre cei mai înzestraţi prozatori ai momentului”, dar care “Şi-a neglijat vocaţia cu o energie pe care doar băieţii talentaţi o au”. Prin urmare, “N-a scris încă marile cărţi pe care le aştepta toată lumea”. Un talent de viitor, deci. Probabil de aia l-au luat la Cațavencu după plecarea noastră, ca să clădească o echipă nouă, proaspătă. La pachet cu Ivanciuc, desigur, altă uriașă jună speranță care nu și-a scris marile cărți, dar a prestat corespunzător la micile note.

Acestea fiind zise, îi urez lui Groșan longevitatea lui Arghezi, care s-a apucat de scris la 47 de ani. Ca să confirme pronosticul lui Bucșu, dacă nu-l împiedică falimentul. Consider, deci, că relansarea carierei terminatului Groșan a început perfect, cu un magic moment de PR regizat de turnătorul Greceanu.

Fără categorie
7 comments on “Turnătorul Greceanu, PR pentru terminatul Groșan
  1. Ivanciuc si-a turnat parintii. Cazul lui Grosan e mai putin spectaculos. A turnat doar profesori. Catavencu = stup de securisti si turnatori. Niste pensionari tristi da-i in plamea.

  2. Se si potrivesc cu Vintu-Nus: s-au adunat ghertoii din vechile structuri. Vor disparea pe cale naturala. Au o virsta inaintata si o speranta de viata grav redusa din cauza ticalosiei si a alcoolului.

    • Probabil, mai bine să nu ştii. Studiindu-mi dosarul (de trădător de ţară care a plecat de pe moşia lui Ceauşescu), am fost consternat să aflu cât căcat este în dosarul meu, căcat vomat de cei din juru-mi, de la vecini, la colegi şi “prieteni”. Poţi fi sigură că şi între scriitori au fost indivizi care, dintr-un motiv sau altul, au adăugat niscaiva pagini la dosarele colegilor (de studii, de breaslă, de chef, de concediu, de orice).

  3. Băi, săracii turnătorii ăştia, ce victime au fost de fapt toţi. Hai mai degrabă să le plângem de milă, şi să-i felicităm că acuma au tăria morală să nu mai fie. (Bine, nu din vina lor, ci a unor cretini care au murit ca să li se redea lor libertatea să nu mai toarne.)

    Iar ăia care au încasat-o din cauza lor n-au fost victime. Ăia au fost boi. Să-i dispreţuim că au fost aşa de proşti încât n-au făcut ce trebuia ca să supravieţuiască şi azi să se constituie şi ei în crema ţării.

    Şi unii şi alţii au azi ceea ce merită: bătăi kamaradereski pe umăr, respectiv uitare în mizerie.

  4. mai răsfiraţi, băieţi…băăăăăi, ce-ar fi fost blogurile astea pe vremea lui Ceaşcă? cum le-ar mai fi plăcut să se bage la comentarii, să bage fitile, sa ia urma IP-urilor… Oricum, timpu nu-i pierdut. Ce zici Prisecare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>