Învățăturile (greșite ale) tatălui lui Țopescu către fiul lui


Făcând sport la clubul Steaua eram militar. Am avut grad militar, făcusem şi Şcoala de Ofiţeri. Tatăl mi‑a spus: „Fiule, fii atent că la Televiziune azi te place conducerea, mâine se schimbă conducerea şi nu te place, nu se ştie ce se poate întâmpla! Rămâi în Armată, deoarece este o instituţie serioasă şi, cu timpul, prin vechime, avansezi în grad, iar când vei ajunge la anii pensiei, pensia militară e mai bună decât cea civilă. Am avut atunci şansa unui ministru al Armatei, care m‑a înţeles şi mi‑a zis: „Bine, eu te detaşez la Televiziune, dar tu rămâi militar!“

Citatul de mai sus îi aparține lui Cristian Țopescu, intervievat de revista Historia în mai 2010. Dacă interviul ar fi fost făcut opt luni mai tîrziu, cred că putem conclude cu toții că Țopescu nu ar mai fi fost așa convins de justețea sfaturilor paterne. Sau cel puțin așa se înțelege de aici.

Fără categorie
4 comments on “Învățăturile (greșite ale) tatălui lui Țopescu către fiul lui
  1. Nu m-as lua dupa tot ce scrie pe historia.ro Sau topgear.ro, promotor, etc…

    Dar sa nu deviem de la subiect.
    Pai Leana are doctorat in militare, la fel si o duda regala, samd. Astia ce pensie o sa ia? Topescu cu liceu militar trage sub 3.000. Dar el a calarit.

  2. Avem cea mai de cacat armata si politie din lume pentru ca la romani se merge pe modelul “am un copil idiot, nu-i place cartea, nu-i place munca, e si cam prost, il fac militian sau ofiter, ca altfel moare de foame”. In afara de aia care-s dusi cu capu’ si vor ei armata, aproape jumatate din ei ajung acolo din motivele astea. Daca a intrat si nu-l calca trenu’ , dupa 3-4 ani, avem inca un ofiter in loc de un civil talentat care putea face o cariera frumoasa la o shaormarie sau din spalat veceuri la McDonald. Dintre ei se recruteaza aia care avanseaza cu doua stele/an si ajung ca Gabitzu, suparman cu freza de Ion Laceanu si privire de gibon bagat la 380V trifazat, dupa care se face o reevaluare si se ajunge ministru de armetzi. N-are legatura cu Topescu, dupa cum nici unul din astia doi n-are legatura cu armata, deci tocma’ d-aia !

  3. Asa-i cum zice nea Mitache. Ce a zis alde Topescu al batrin cu litere groase la tine in articol sta in picioare in continuare. Ar vrea si tacm-mio sa-i fi scazut lui pensia civila de la 4.000 RON la 3.500 sau chiar 3.000 fie si 2.500 RON. Daca ma-ntelegeti ce zic io aicisa..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>