Care n-ai făcut armata, da’ te dai dăștept?


Inspirat de corecțiile promise lui Dan Tăpălagă de către belicoșii furioși ai armiei române și stimulat de dezbaterea despre pifani și gradați, întreb: tu ai făcut armata? Eu, de exemplu, nu. Da, am trecut, într-a doișpea, parcă, prin procedeele de recrutare (cîntărit, măsurat, pozat nud în fața unor doamne cu halate albe care notau ceva în niște tabele), apoi, în facultate, am primit o invitație să mă prezint la încorporare. Căreia nu i-am dat curs, firește. Apoi, nimic, Armata română nu m-a mai vrut, nu m-a mai căutat, nu m-a scos la suc. Păi, pot eu să-mi dau cu părerea despre militărie? Ori pe vecie să tac? Da’ voi?

Fără categorie
16 comments on “Care n-ai făcut armata, da’ te dai dăștept?
   • Mămicule, furieri :)) ce legende circulau cu postul ăsta, alergăreţii căpitanilor sau comandanţilor sau a ălora care sunt şefi în unitate. Eu în calitate actual răspopit, deci atunci aspirant la popism, nu am fost decât ca să-mi prezint fizicu’ la recrutare şi să înjur neaoş un “major” la încorporare, să-l înjur că tot cu o înjurătură m-a întâmpinat în ziua încorporării pe la orele amiezei cănd mă hotărâsem şi eu să-i duc recipisa de popire care-mi acorda imunitate.
    aşa că tac şi eu cu tini Cătă…line

 1. mda, am facut si io treaba aia rusinoasa printr-a doispea.
  apropo, va mai aduceti aminte povestea care circula in legatura cu ala caruia i s-a sculat la incorporare?

 2. Liniste, amarashtenilor, armata mi-a futut trei ani din viata, asa ca mucles! Atitia timpiti adunati la un loc nu vezi decit in parlament sau in guvern, singurul loc unde ma simteam ok era la circiuma si la bulau, ca faceam un fel de bulau externalizat si acolo puteam sa citesc, sa joc tenis si sa merg la strand cu soldatu’ dupa mine bineinteles, care ma pazea sa nu evadez. Asa ca sint veteran tabacit si am competente de expert in cretini de cariera.

 3. Cumva vrei sa vorbesti despre ce nu cunosti ? Sau este un obicei pe care-l practici in toate domeniile ?
  @Cockwork Orange Si beat esti mai destept ?

 4. A recrutare si fo doo tentative de incorporare. P’orma am schimbat aerul patriei cu altul. Dar am existat multi ani linga o unitate militara…si peste gard se vad si se aud multe. Destul cat sa iti faci o parere. Cand mai auzi si povestile celor mergeau…ti-o intareai. Parerea.

  A fost si la noi faza cu dezbracatul, unul a dat tot jos, au inceput sa rada medicii de el ;) Noi astialalti, mai pudici, daca am vazut ca e voie, am lasat textila pe noi.
  Mi-ar fi placut sa o fi facut la avioane. Le-as fi spalat la aia crocodilurile de MiG-23 numai cu periuta de dinti, non stop.
  Nimic nu miroase mai frumos decit kerosenul (partial) ars.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>