Vă serviți o (mare) brînză cu roșii (verzi) pe ziar?


Unde ziarul e Kamikaze, desigur, iar roșiile sînt de origine montană, din Apuseni. Și întrebarea e: ce mare brînză e, dom’le, Roșia Montană asta? Ne mai interesează? Sînt oengiștii sinceri? Sînt cei care clamează importanța economică pentru patrie a proiectului onești? Mi-au venit întrebările astea de o mare profunzime (și noutate) cînd am constatat că, într-adevăr, în main stream-ul presei nu se (prea) vorbește de subiect, așa cum remarcă și publicația underground Kamikaze, această casă independentă de producție de presă, în introducerea rubricii săptămînale “Păstrați roșia verde” (da, avem o astfel de rubrică). Deci: mai scriem, ne predăm, ne reprofilăm, insistăm?

19 comments on “Vă serviți o (mare) brînză cu roșii (verzi) pe ziar?
 1. Io zic să scrieţi. Nu crecă se poate stopa proiectul – sunt prea mulţi mânjiţi / mânjibili în ţara asta. Ceea ce cred că poate produce totuşi ţinerea lor “sub presă” scrisă sau televizată, e obligarea lor să dea mai mulţi bani pe măsuri de prevenire şi ţinere sub control a posibilelor accidente.

  În ce mă priveşte, consider că astea-i partea cea mai împuţită şi enervantă a lăcomiei lor: la câte miliarde iau, îi taie la inimă dacă-şi mai reduc din profit cu vreo 10-15%, folosind metode de lucru mai ecologice şi mai sigure.

 2. solutia la rosia montana e foarte simpla: sa se stopeze exploatarea aurului, primesc, dar sa se valorifice resursele turistice atatea cate sunt: ce dreq e atat de greu. acolo e o mina de aur. punct. pentru turism, golanasilor…

 3. sa inteleg ca JD, antigelu si cu je suntem vox populi :) ?

  raspunsul este DA. Da tocmai pentru ca nimeni nu (prea) scrie despre asta. Mi-ar place sa fie mai consistenta insa. De multe ori mi se pare ca e doar Dl. Toma (yup, not a fan) isi da cu parerea. As vrea mai multa investigatie decat activism pe subiectul asta mai ales ca eu una inca nu m-am hotarat daca sunt pro/contra.

  Mie-mi place mult sectiunea “militanta” a kmkz, cu dl Daramus & co.

  Insistati :) chiar daca deranjati!

  • vox populi sau box populi?

   da, si eu sustin sa se bata toba, chiar si figurativ, sa nu se astearna praful si uitarea.
   Ar fi ceea ce “gabriel” ar dori, o rezolvare in absentium (de interes, de date, etc). Oricum, lor le este confortabila chiar si situatia actuala, cand dau ce informatii vor, mai ales in directia bursei.
   Plus ca pe linga aia, in zona aceea de Apuseni insusi “localnicii”, cu ajutor de la EU si autoritati, polueaza zona cu tot felul de constructii si pensiuni. Si astea ar fi interesant de prezentat. Uneori cateva fotografii “inainte” si “dupa” sau “trecut/prezent” sint graitoare.

   Si la fel, un mare Da si pt dl Daramus. E o haiducie mare in ecosistemul romanesc si personal consider ca am depasit de mult stadiul de “braconaj generalizat” la nivel national si ca e din ce in ce mai mult vorba de un genocid.

 4. Dragii mosului: io am distrus prin participarea mea la Marile Santiere ale Patriei ca Mare Coordonator de Transport Auto, prin sarcinile de serviciu ( tone, tone kilometrice, metri cubi, hectare ) o parte a avutiei nationale, aia verde.
  Nea Cataline, tine minte de la moshu: in zona Rosiei nu aurul este miza!

 5. Si eu zic sa insistati. Tocmai fiindca deranjati. Mie-mi place ideea de-a avea o mina romana si nu o groapa cu cianura oricit de diluata , ca si asa diluata cind se revarsa e vai si amar.Ma rog , io-s mai subiectiva la capitolul revarsari , sint din Baia Mare.

 6. Orice dobitoc isi da seama ca acolo e teapa pentru Romania si ca niste jmekeri vor sa se umple de bani. Ii doare fix in cur de ce o sa fie dup-aia, poluare, habitat, sit, sau ce se va intimpla cu oamenii, etc. Cit de cretin poti sa fii ca sa crezi ca alde RMGC vrea sa faca o chestie pentru amaritii aia rupti in cur si cit de bou esti daca iti inchipui ca statul roman condus de golanii astia va cistiga ceva ?! E inca o muie pe fata , la fel ca autostrazile, bordurile, cupoanele lu’ Vacaroiu, fondul proprietatea, criza si FMI, Udrea ministru, Baseasca la EU si alte deep throat-uri d-astea pe care la fac bagabontii de la putere cu Romania.

 7. spuneti domnu’ kamikaz pana cand se va sensibiliza vreo figura politica si isi va mai cobori stacheta comisioanelor si cea a expectativei de credibilitate in fata votantului(a se citi dumbass)
  pass the salt si mai dati o fila de ziar ca au inceput sa se scurga rosiile din Ungaria catre noi

 8. Am petrecut câteva săptămâni în regiunea californiană faimoasă pentru “Gold Rush”. După un secol şi jumătate de la marile explorări de aur din zonă, în multe locuri natura încă mai suferă. Cicatrici ale rănilor provocate de “forty-niners” sunt încă vizibile în multe locuri. Desigur, altcumva se exploatează şi prelucrează aurul azi. Însă, a nu se uita niciodată: accidents happen.

 9. RMGC este o escrocherie tip/gen FNI la nivel international. Cantitatea de aur din zona are echivalenta in x8 al certificatelor FNI si, asa cum prostia
  umana nu cunoaste granite, asa s-au gasit, se gasesc si se vor gasi investitori in actiuni RMGC.
  Este Kamikaze capabil sa-l gaseasca pe omologul sasaitului schiop din aceasta poveste ? Daca da, cata reclama ar fi necesara…..

 10. bre eu citesc blogu’ de ceva timp da vreau si eu un raspuns personal de la un vechi prieten ( Catalin) California poate fi rece … da sunt la curent cu mizeria

 11. Pingback: Revista Kamikaze întreabă… | Lupta pentru Roşia Montană

 12. ca răspuns la întrebarea dumneavoastră retorică, cred că art trebui să căutăm noi soluții, să vedem ce alte perspective sunt și ce am putea face dacă tot vedem că RMGC rămâne acolo, cum am putea să ajutăm mediul cu ei acolo, cred că există moduri diferite de a vedea problema … trebuie doar să le căutăm

 13. cred ca ar trebui sa multumiti `subiectului rosia montana` de cand tot controversata poveste, presa a castigat cel mai mult, din articole, dezbate etc … nu va mai plangeti daca scrieti sau nu ca o sa scrieti si o sa scrieti pana la saturatie, orice minciuna, orice prostie , absolut orice o sa fie legat de acest subiect

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>