“Cum am fost condamnat la faliment în contumacie”. Compunere de Bușcu Doru


Inginer fără carieră, cititor de cărți la kilogram, editorialist la fel de talentat ca un profesor de desen tehnic și manager de duminică, Doru Bușcu are, totuși, o calitate: nu minte chiar tot timpul. Sau, în tot cazul, cînd o face mai folosește și omisiunea, nu doar modificarea cu bună știință a evidențelor. Cea mai recentă omisiune bușciană este Bușcu însuși. Ea, omisiunea numită Bușcu, apare în compunerea poticnită intitulată “Umoru’ și cu talentu’ nu cunoaște falimentu'”. Deci, dacă apare omisiunea, înseamnă că dispare obiectul ei, adică taman Bușcu. De unde dispare el? Păi, dispare din clasa de motive care au dus Cațavencu la faliment. În clasa asta de motive de faliment din care s-a extras pe sine, Bușcu include criza, scăderea încasărilor din publicitate, căderea vînzărilor la chioșc, marea finanță masonică, omuleții verzi de pe Marte care sperie cititorii și încălzirea globală. Mă rog, ultimele trei motive nu există în compunerea lui Bușcu, dar dacă ar exista nu m-ar mira deloc, cîtă vreme el, talentatu’ cu umoru’, lipsește. Așa cum lipsea și cînd i-a vîndut revista lui Vîntu, așa cum nu era de față nici cînd cenzura texte de investigații la Cațavencu, ba chiar așa cum era în altă parte cînd pe card îi intrau niște zeci de mii de euro lunar în conturile care atîrnau greu la producerea falimentul de azi.

Dar chiar și așa, în contumacie, Bușcu tot a fost condamnat la faliment. De către cititorii care au preferat să fie mai inteligenți decît ai altora citind altceva decît Cațavencu.

26 comments on ““Cum am fost condamnat la faliment în contumacie”. Compunere de Bușcu Doru
 1. Uite de decret da zeul businessului media:
  “Academia Caţavencu a fost, este şi va fi un succes comercial. Fondatorii ei au ştiut să o transforme într-o afacere bună. În jurul ei au trăit şi au făcut bani zeci de companii şi sute de jurnalişti.”

  Sa zici asa ceva in ziua falimentului e simptom clar de prostie. Daca era succes comercial, o vindeau unui businessman serios si realist. N-au reusit s-o vinda decit unui infractor. Ce succes comercial e asta? Asa si Evenimentul zilei a fost, este si va fi in vecii vecilor un succes comercial chiar daca nu se mai citeste si pierde bani. Doar l-a cumparat cineva!

 2. Da-l in fras pe Buscu si vila lui cu ONG la etaj. Din motive de marinel+vant=love si alegeri 2012+Realitatea grup=nevoie, nu se vor misca prea multe pe acolo. DNA e doar cu sperietoarea. Ori cine stie, daca partidu marca afacerea la bobi si deci cumpara asta evz…neah, tot le trebuie ceva televiziune…hm…ProTV cat de impartial o fi la o adica?

  Io cred ca ITM te-a facut tablagiu de secu pe blog din AC ;)

  • cu nume si prenume? nu cred. el scrie prostii cu nume si prenume sub anonimat. cind isi pune numele sub ce scrie e mai cuminte decit o fata mare, abia susoteste. dar fara sa dea nume, ca sa nu mai piarda inca un proces.
   p.s. abia astept sa se demonstreze cum m-a racolat secu la gradinita. sau in clasa I, inceputa in ’87

   • Auzi ca exerciţiu, dacă ar fi să-ţi alegi un nume conspirativ de turnător la secu, care ar fi acela? Chiar îs curios câtă fantezie ai. Am rămas cam dezamăgit de nume mari din politică, personalităţi vorba ceea cu intelect, care şi-au ales nişte denumiri de doi bani. Hai că n-am pretenţii de la puşcăriabilii economişti. Dar de la ceilalţi…

    În fine. Poate o puneţi şi de un concurs în Kamikaze, să ne lăsaţi să ne alegem şi noi, cititorii frustraţi că nu suntem racolaţi cu salarii de jde mii de eoroi, cel mai haios nume conspirativ, just in case. :P

   • ntz, n-a pus nume, cica “sa fiarba miselul in continuare”, “stie el cine este”, “investigheaza dosare servite”, etc. Finutz sugerat, nu asa.
    Sau poate vorbea de ala cu cainii plini de droguri? Venit, stat, plecat de la catavencu, tot la investigatii…hm…o fi…nu? Dar atunci de ce nu i se adreseaza direct, ca doar s-a intors si e cu ei in redactie.

 3. amintiri din bușcărie, sau cifre din ce-nuș-ă!

  vag și lud in apropouri scapă tot, devine explicit.faliment istoric într-un film indian,se apasă singur,cifrele-l înghit.
  nu-i pasă,de prisacariu s-ajungă citit.

  din întreg articolul 75% e despre faliment,25% despre revista,amintiri.
  laser,frate!

  încheie fad,în index fluturând: ”las’ că vedeți voi,suntem pe val!”.

 4. Astia de la Catzavencu se cred suficienti de destepti sa coiteasca Kamikaze. Nu sunt. Si asta se observa din nr infim de mic spre minuscul de vizualizari al materialelor de pe pagina lor. Unde s-au dus cititori lor? Cite anchete/ materiale / fotografii au fost preluate de presa centrala/locala? Unde sunt materialele de paparazzi politic care au relansat Cactzavencu? Fotografii in exclusivitate care aveau minim 3ooo de vizualizari. Acum cu 1300 accesari esti capitan. Meriti macar 15000 oiro pe luna. Din 12 mil de oiro trebuiau ca toti angajatii sa aiba macar un mercedes E klasse la scara redactiei si 2 Blckkbrry sau Ifone. Bani de protocol cu nemiluita. Sunt convins ca nu au egzistat firme capusa care s-au ocupat cu triplarea pretului final pentru achizitIi. Da lasa ca in fiecare marti e sedinta pe Paris la copii mogulului acasa. Acolo o fi primit si Doruletz cifrele. E bine. Din 2 santaje, aoleu, Scuze, anchete se achita datoria la terti. Si wow va aparea Catzavencu forever. Si vor fi acele investitii fabuloase in continuare. Si soc vor veni si martienii sa isi faca abonamente la Aventuri la pescuit si Bucataria pentru toti. Iar minutul de reclama la radio Guerilla o sa coste 5 miliarde de minimartieni ca va avea transmisie intergalactica wireless. Da ei se inconjoara de sume exorbitante investite( fiscul ar putea da niste date interesante macar pentru timabilul mogul), au facuit au dres. Dupa atitia bani investiti sa nu ai audienta pe radio sa ai doar 1300 de vizualizari? As mai face o sedinta martea, ca sunt 3 ceasuri rele, de spiritism sa apara banii investiti. Hai ca eu sunt in concediu si mor de nervi cind I’ll citesc pe Buscu calare pe talet si bani.

 5. Am scris prea mult da ma enervara jurnalistii quality de la Cactzavencu. Cu 13oo de vizualizari poti emite adevarate judecati de valoare. Unde se nascu acest geniu al penitzei?

 6. De maine, sub-ofiter Prisacariu, sa mi te adresezi cu “dom’ sub-locotenent”! Ca sunt sub-locotenent acoperit in rezerva de vanatori de munte.

  • sub-șoim al patriei sau, hai, sub-șef de comandament de pionieri, accept, că asta am prins. am avut și șnur de ăla galben (sau roșu?… amintirile mă chinuiesc, normal)

 7. S-a facut ziua. In sfirsit. Fiimea a dat la boboci toata noaptea. Ne am linistit. Cind deodata alarma de mail clipeste. Soc. Primesc un teaser de la Cactzavencu: chestia cu umoru, 12 mil euro. Fratilor nu am intilnit in 15 ani de presa teaser la editoriale. Altceva mai bun nu au? Ieri a fost marti. Poate ne zice si noua Busculetzu ce a fost la sedinta de la mogul.
  Iar niste meleoarde , ceva. Investitii pentru editorialul de saptaluna viitoare?

 8. vezi ca iar ai luat de la stanca o palma morala. din pacate a lasat inchise comentariile.
  te doare ma prisacariule? te doare ma?

 9. Doru Bușcu: “…compania Caţavencu SA, aşa cum o arată cifrele oficiale, are o datorie “reală şi morală” către terţi de pînă în 700 000 euro”.

  “de pînă în 700 000 euro” => a îmbatrînit si escrocul asta de Vîntu…..

 10. Daca tot e atit de valoros brandul, de ce nu plateste Vintu datoriile (1,5 mil real sau 700.000 moral sau cit vor ei)? Si sa ramina revista la el. Din doua una, ori e lefter, ori ziarul nu mai face nimic.

 11. Trustul lui NUS (VANTU) se cam clatina, radio Guerrilla nu se mi aude in prin tara de 4 saptamani in Baia Mare, Tg. Mures, Sibiu etc, raspunnsul lor a fost ca au o ‘problema temporara cu emitatorul care acopera orasul dv’

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>