Hai cu ilicitu’ (ăla de pe vremea lu’ Împușcatu’)!


Constituția României prezumă averile ca fiind licite. Obținute legal, deci. Conform Constituției, pentru ca statul (prin orice instituție a lui) să confiște o avere (sau o parte a ei), tot statul (prin intermediul unui Parchet) trebuie să demonstreze că aceasta e ilicită. Deci obținută ilegal. Frumos, mi se umflă peptu’ de mîndrie că avem o țară democratică, în care se respectă drepturile omului. Da’ mi se umflă și mai tare cînd văd demnitari sau funcționari de stat, plătiți toată viața lor din salarii de căcat de la buget, care au averi de antreprenori, de oameni de afaceri, de cîștigători la loto. Ăia despre care vorbesc nu pot justifica în nici un fel cum au strîns căși, mașini și conturi. Dar nici nu există vreun procuror care să fi demonstrat că banii au provenit din infracțiuni. Așadar, conform Constituției (dar și conform principiului strămoșesc “hoțul neprins, negustor cinstit”), acești băieți sînt curați, uscați, imaculați. Și bogați.

Pe de altă parte, pînă să fie declarată neconstituțională, legea de funcționare a ANI prevedea că se pot confisca averile NEJUSTIFICATE, nu “ilicite”. Așadar, dacă ANI constata că tu, x, demnitar sau funcționar, ai cîștigat (din salarii, moșteniri sau orice altă sursă de venit la vedere) trei lei, dar ai o avere estimată la cinșpe lei, ți se confiscă (după ce e sesizată Curtea de Apel) diferența de 12 lei. Huuooo, băăă, e neconstituțional!!! Huuuooo, Constituția zice că se pot confisca NUMAI averile ilicite, băi, comuniștilor! Deci, ia probați voi, bă, “ciumpalacilor” de la ANI, că a fost o infracțiune la mijloc și după aia cereți confiscarea celor 12 lei, da?! Că, altfel, vă ia mama dracului de la Curtea Constituțională.

Pe scurt: varianta confiscării averilor ilicite e degeaba, că nu am văzut încă procurorii care să și demonstreze că unele cîștiguri au fost obținute ilegal. Iar varianta confiscării averilor nejustificate e neconstituțională, deci a fost și asta omorîtă.

A zis cineva ceva de Fisc? Măcar să punem niște impozite pe furăciunile astea.

14 comments on “Hai cu ilicitu’ (ăla de pe vremea lu’ Împușcatu’)!
 1. cataline, lasa-te domne de fumat sau macar apuca-te de baut :P

  te citesc si nu te pot contrazice de cele mai multe ori, scrii chestii de bun simt inrudite cu curva asta de moralitate care nu ne lasa sa facem mai nimic. si ma gandesc ca sunt de acord cu tine, si ca mine mai sunt probabil multi.

  diferenta dintre mine si tine (una dintre cele mai evidente) este ca tu lucrezi la gazeta. te provoc sa ai o initiativa legislativa, s-o bagi la gazeta, sa strangi 100.000 de semnaturi (te ajut, promit) si sa mai gasesti si niste persoane care sa faca lobby pentru ea. Simplu nu? :) Hai ca se poate…

   • pai poti sa faci o culegere cu toate postarile tale din ultima vreme (depolitizare, anticoruptie etc).

    Sa fie legea care sa transforme adevaruri in truisme! Simplu nu?

    • îți recomand o vizită în parlament, atunci cînd oamenii ăia se fac că lucrează. îți garantez că o să-ți treacă repede entuziasmul:)

     • :)))))))))))))))) entuziasm???

      era o ironie chiar deloc fina adresata unui confrate in ale naivitatii, ca idealism e prea mult spus. putinul entuziasm pe care-l aveam a murit dupa ce-am terminat scoala.

      totusi m-ar coafa o vizita la parlament, la balcon, cu un pix de plastic de 0.3 ron si cateva foi de hartie. scuipat am destul… si tehnica nu se uita :)

   • Toate autoritatile care monitorizeaza netu’, asculta telefoane si umbla cu microfoneli, sa ne pupe-n cur! Sa hie curve toata cele din partea muiereasca a neamului lor si sa li sa stinga luminitele ochisorilor pa rind (ca lu’ Basescu), vedea-i-as ologi si cu minutele alea, uscate si intinse la capu’ podului. Asa sa-i agiute Aldesus si pa ei si pa guvern/presedinte/parlament/CCR, scl. !

 2. (cu voita cacofonie)
  Eu cred ca capitolul “ilicit” a fost definitiv inchis prin actiunea “DIP si averea”. L-au acuzat, plimbat pe la tevelizor…si apoi liniste. Cred ca pina la urma a fost achitat. Presupun ca aceeasi pisica i-a fost aratata si lui Manivela si Bombo de tac (relativ) amandoi.
  interesant totusi cum Base tolereaza DIPi la el in turma, ba chiar din aia de frunte…cica macar pina in Septembrie. Poate atunci se “coc” si averile alora, taman bune de cules.

 3. DIP si Manivela sunt rechini batrani.Am uitat sirul anilor decand astept sa-i vad arestati,of!degeaba,nimic,nada!Cataline,inca odata te felicit ca ai abandonat barca SOV(Catav.)Acum cumpar 3 num.de Kamikaze sa-ti cresc vanzarile.:).ce-ti face japonezul?mai iubeste Romania?Te pop.

  • japonezul nu-i al meu, e al kamikajilor kamikajilor nostri! si neaparat iubeste romania, daca sta aici, ca nu pare genul masochist

   • aveti grija de el;de japonez.Sa nu-l muste vreun caine de stanga!Va iubesc pe toti:Tanase,Drogeanu,Cautis,Dutu,Goace,Varzaru,Musat,Mantog,Bortea.Niste nebuni frumosi!Of,,o tempora!

 4. Pingback: În România, șpaga se prezumă a fi licită. CSM & CCR like that! « prisacariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>