Cum o să fie în România după creșterea taxelor


Deci, cresc taxele. Ok. Efectele:

1. agențiile de publicitate nu vor mai avea bani să angajeze actori pentru reclame (ad-uri), așa că un medic, să zicem, dintr-o reclamă pentru o bancă, va fi, de fapt, măcelarul de la care-și ia creativul de la agenție carnea:

2. în afară de bănci și companii de telefonie (vezi punctul 3), care încă-și permit să plătească pentru publicitate, nimeni altcineva nu o va face; așa că panourile stradale vor fi umplute cu publicitate de stat pentru produse clasice ca grija față de copii, dulceața infantilității și valorile artistice naționale:

3. va fi mare lucru cînd ne vom putea și permite să vorbim la mobil, situație ideală pentru care a și fost inventat abonamentul “numai bun pentru vorbit” (nu ca celelalte abonamente, numai bune de ținut acasă, în seif, și care se folosesc o dată pe lună, pentru un apel scurt, de numai 34 de secunde, la familia din provincie):

P.S. Ce vedeți mai sus există undeva în lume. Pentru localizare, tastați în Google Earth Chișinău, Moldova.

Fără categorie
11 comments on “Cum o să fie în România după creșterea taxelor
 1. Fiul mieu, stati la locurile voastre linistiti pentru ca is doi variante: Se trece criza pe spinarea pulimii cum intamplarea sa mai intamplat in triunghiul carpato-danubiano-pontic. Doi: Nu se poate asa (cu pastrerea tutulor privilegiilor bineinteles) se mai indatoreaza popolu pentru cativa ani den cauza de EBA la Bruxelex, Udrea cu Dalii via Louis Vuiton, Videanu sa mai acceseze ceva fonduri europenesti, Bercoviceanu sa mai faca un gheseft etc. , etc. , etc….Asta-i viata in democratie daca depindem de niste bieti oameni neinformati si creduli care pun stampila. Exemplul Greciei ca si constiinta sociala este excelent. La noi vladica si opinca sug pula civic si regulamentar la toti pseudopoliticienii. Pe degeaba se vaita mediul privat daca viitorul la care viseaza e o vila cu Passat la scara iar restul duca-se.! Afacerea la noi e sinonima cu teapa. Sa se concedieze toata clientela politica de la stat si toti incompetentii angajati pe pile! Sa se responsabilizeze justitia! Sa se diminueze evaziunea! Sa se…aoleu..delirez..scuze.

 2. Vad ca ti-au placut reclamele de pe la noi :) Daca vrei mai multe detalii cu reclamele de la banca, intra pe http://www.victoriabank.md si acolo este pagina lui Petru, Vasile si altii. Pe de alta parte, Chisinaul imi pare rea sufocat de reclame. De curand au aparut si televizoare mari (nu stiu exact care este denumirea stiintifico-tehnica) prin intersectii care te orbesc noaptea cu reclame stridente, mai ales daca esti cu masina. Panourile astea cu copii, Mihai Dolgan si restul am impresia ca sunt inchiriate de Ministerele Culturii si cel al Protectiei Sociale. Insa, capac la toate sunt panourile de genul http://stelapopa.unimedia.md/wp-content/uploads/2009/06/moldova-patria-mea.jpg , destul de multe prin Chisinau. Cand le vad, imi vine sa le dau foc. Mai sunt din aceeasi categorie insa cu citate din Alecsandri despre limba neamului (nu e specificat daca e romana sau “moldoveneasca”). Panourile astea “patriotice” au ramas din perioada cand erau comunistii la conducere, vad ca nu le-a scos nimeni nici pana azi. Se gandesc poate ca omul cand vede ca Moldova e patria lui, i se taie cheful de plecare din tara…

     • Sper ca sunteti in misiune pentru a elucida enigma disparitiei de 2 saptamani a revistei Kamikaze din rafturile chioscurilor de presa din Chisinau…

     • Pai, nu stiu cam ce detalii as putea da. Kamikaze si-a facut aparitia in Chisinau cam pe la al 3-lea numar (fiind la vanzare in chioscurile Moldpresa, impreuna cu Catavencu, Adevarul si alte jucarii de moguli). De atunci le cumpar regulat. Insa, de vreo 2 saptamani, vanzatoarele imi spun ca nu au mai primit Kamikaze (cu toate ca Catavencu apare in continuare). Acum nu mai stiu cum e treaba cu distributia presei, poate e din cauza vanzarilor mici (cu toate ca o vanzatoare mi-a zis ca ceea ce nu se vinde se intoarce in Romania). Nu suntem multi cititori, dar eu lucrez asupra problemei si inerc sa va fac cunoscuti cat mai multor oameni.

     • da, e o întrebare de ce nu mai apare. dar mai sînt pe aici vreo zi, deci încerc să aflu ce și cum. mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>