Pedeliștii de la Curtea Constituțională au trădat PDL


UPDATE: Trădarea nu a venit de la un portocaliu, ci de la un verde. Un ungur verde, Valentin Zoltan Puskas. Propus de UDMR, deci de partenerii de guvernare ai PDL, la CCR. Așadar, rămîne cum am stabilit în titlu.

Puțină istorie recentă:

6 mai 2010 – Traian Băsescu anunță că salariile din sectorul de stat scad cu 25% și pensiile cu 15%;

15 iunie 2010 – scene penibile la Camera Deputaților, unde PDL trage cu dinții și cu ghearele de legi și regulamente ca să-și numească reprezentantul la Curtea Constituțională a României (și, în cele din urmă, reușește);

25 iunie 2010 – Curtea Constituțională decide că tăierea pensiilor nu e constituțională.

Deci: se poate înțelege din înșiruirea cronologică de mai sus că PDL a ținut să-și numească, la foc automat, oameni loiali la Curtea Constituțională pentru a trece legea (pentru care Boc și-a asumat răspunderea în Parlament) de tăiere a salariilor și pensiilor? Așa s-ar zice. Altfel, nu are sens ca PDL să fi insistat atît pentru numirea atunci și doar atunci (acum zece zile) a oamenilor lor la CCR. Dacă acceptăm scenariul ăsta, trebuie să admitem și că Boc și Băsescu știau că tăierea de pensii, cel puțin, nu e constituțională. Dar mizau că CCR, controlată de ei, va ștampila favorabil legea. Ceea ce nu s-a întîmplat.

Cine a defectat, deci? Curtea portocalie? Așa s-ar zice. De altfel, pedeliștii știau de ieri că CCR va declara neconstituțională diminuarea pensiilor.

Are cineva o explicație pentru varza asta politico-economică?

Fără categorie
3 comments on “Pedeliștii de la Curtea Constituțională au trădat PDL
  1. Si-au aparat propriile avantaje, atat. Curtea constitutionala e doar o ramasita a vechiului regim totalitar unde numai legea nu conta. Vechea garda ce isi perpetueaza abuzul istoric lasand mostenire copiilor o seama de privilegii, asta e singurul lor scop. Supraoameni carora nu li se aplica criza. Acum cativa ani un judecator avea un salariu obisnuit de jurist sau avocat angajat. Au fost mituiti si folositi de politicieni iar acum: Voila, Ivan e pe armoire.

  2. La CCR sunt 9 judecatori. Faptele judecate au fost aceleasi pentru toti (sper ca n-au fost dezinformati). Atunci cum se face ca 5 au zis intr-un fel si 4 altfel ? Sau judecata (in sensul de activitate cerebrala) depinde de partid ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>