Predoiu a sabotat legea ANI


Avocatul Predoiu lovește din nou: proiectul legii de funcționare a ANI (Agenția Națională de Integritate), trimis la Parlament, a fost făcut pe sub masă de ministrul Justiției. Care nu a ținut cont de cerințele exprese ale specialiștilor și juriștilor ANI, care au lucrat la proiect. Culmea nesimțirii lui Predoiu este că, în proiectul lui de lege, sancțiunea pentru incompatibilitate sau conflict de interese, de exemplu, nu mai e interdicția la o funcție publică timp de trei ani, ci numai de UN an, un singur an. Cu alte cuvinte, un primar care e și administrator de firmă, să zicem, deci e incompatibil, nu mai riscă să fie demis și să aibă interdicție de a mai fi numit într-o funcție publică timp de trei ani, ci riscă numai un an de stat pe bară. De ce, Predoiule, de ce? Cum explici tu asta? Ți-a cerut Curtea Constituțională? Nu, nu ți-a cerut CC, ți-au cerut stăpînii tăi politicieni. Și ăsta e numai un exemplu.

Nu mai spun că, conform proiectului de lege al lui Predoiu, ANI nu mai poate cere instanței să confiște averea nejustificată a unui demnitar/funcționar public, ci trebuie să trimită dosarul la Parchet, care să facă cercetări. Singura problemă e că nici un Parchet din țara asta nu a avut, vreodată, în lucru, un dosar penal pe avere nejustificată. Iar dacă mă gîndesc că procurorii abia gîfîie cu niște amărîte de dosare de fals în declarații, alea de avere nejustificată o să-i trimită direct în comă și concediu medical viager.

Fără categorie
12 comments on “Predoiu a sabotat legea ANI
  1. Pingback: Blat la Parlament pentru legea ciungă a ANI « Revista Kamikaze

  2. Pingback: Cum să scoți maximum dintr-un blat « prisacariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>