Patriciu vrea cu țîțe colorate-n cap


Patriciu a zis despre “Kapitalism”-ul lui Solomon că ar fi “un tabloid cu poze alb-negru”. Recunosc că nuanța mi s-a părut nițel peiorativă. De parcă Dinu ar edita, prin trustul lui, numai Enciclopedia Britannica, nu și Click. După care mi-am dat seama: era vorba de o nuanță de nuanță. Adică nu că documentarul e tabloid e problema, ci că e alb-negru, în epoca în care tabloidul serios e colorat. Alta era, deci, dacă Solomon îi punea lui Patriciu prin birou niște bagaboante dezbrăcate, de exemplu, și filma un porno, full HD, atunci nu era chiar nici o problemă, se digera mai ușor kapitalismu’ ăsta. Ca să nu mai spun că mergea ca unsă și o reclamă la pompă, inserată subliminal, printre gemete.

10 comments on “Patriciu vrea cu țîțe colorate-n cap
 1. Ceea ce nu pricep eu la aceşti îmbogăţiţi ai tranziţiei este dorinţa de a vedea numai poze frumoase despre ei peste tot. Să te ferească Dumnezeu să spui ceva urât despre ei, că imediat încep să plângă, şi să strige în gura mare cât sunt de persecutaţi, nedreptăţiţi etc. – ei, care sunt de fapt cei mai binevoitori, blânzi, altruişti, generoşi, filantropi, dăruitori, neiubitori de sine, iubitori de oameni şi în general cei mai buni oameni de pe faţa pământului.

  Nu pricep de ce, dacă tot sunt nişte bandiţi cinici şi lipsiţi de orice sentiment uman, de ce i-ar mai preocupa ce zic alţii despre ei. Sau o fi valabilă chestia cu “prostul dacă nu-i fudul, parcă nu e prost destul”? Asta ar explica de ce nu ar şti proverbul “câinii latră… caravana trece”, care să le taie crisparea şi să le dea puţină de relaxare.

  Dar n-au cum să fie proşti, dacă au furat atâta. Prin urmare nu pricep de ce nu-şi pun avocaţii să se streseze în locul lor, dacă scapă în presă ceva care i-ar putea vătăma. Iar la restul chestiilor să le dea pur şi simplu “ignore”.

  Dar… hm… parcă mă luminez… Eu cred că ei sunt de fapt nişte “dementori” care sunt atât de avari şi avizi, încât vor să stoarcă până şi sufletul celor pe care de atâţia ani îi jefuiesc de posesiunile materiale. Nu se pot controla, şi vor să fure până şi sentimentele de revoltă împotriva lor, şi abia apoi se pot declara satisfăcuţi. Cum le-ar zice taica Caragiale: “vampiri care sug sângele poporului”. Şi sufletul lui – parafrazez eu.

  Să le fie ruşine Dinu Patriciu? Bah! Vezi să nu!

  • Nu îi interesează ce scrii, dom’le, atîta timp cît scrii. Ăştia (tabloizii şi “vedetele”) se menţin reciproc, cacu-mă-n simbioza lor! “Eu vă dau material, voi îmi faceţi reclamă.” Cum ar zice experţii în PR, there’s no such thing as bad publicity. Bine, se mai dau supăraţi unii pe alţii din cînd în cînd, la ştou, de ochii lumii.

   Jurnalismul adevărat, într-adevăr, îi supără, dar nu prea au de ce să-şi facă probleme, că ăsta e specie rară.

 2. al mic joaca in divizia a si recent si-a tuns pletele.culmea e ca,s-a trezit in click c-un interviu pe care nu l-a dat, din care reiesea un pariu pierdut si inexistent care, il obliga sa se tunda.
  patriciule,unu ca tine sa detina si sa spuna adevarul, e ca si cand necrofagu’ ala de diaconescu ar umbla intr-un rolls royce. ;)

 3. Patriciu e trecator, peste 5 ani nu vom mai sti de el. Despre Vantu nu vom mai sti peste un an. In legatura cu acest individ Vantu, ce nu inteleg e cum a fost posibil sa stea in libertate atatia ani. Bun, inteleg ca Romania e o tara de cacat, dar nici chiar asa. Abia astept extradarea lui Nicolae Popa si disparitia lui Vantu. Cu Patriciu va fi mai greu, dar se va rezolva pana la urma singur.

 4. Prisacariu: acum ca mi-ai aprobat comentariul de mai sus, aproba-l si pe asta chiar si fara raspuns: fostii colegi care au ramas la Catavencu sunt dusi cu capul? De ce au ramas acolo? Nu inteleg, ce te poate face sa ramai in slujba unui infractor cand ai alternativa? Sunt prea batrani sau vanduti cu totul? Cred ca mai au sanse acolo? Atunci sunt tampiti, cine dracu mai citeste cacatul ala de ziar patronat de un infractor si condus de spagari?

 5. Pai nici macar Enciclopedia Britannica nu o tipareste, ramane click si restul de acelasi gen. Enciclopedia Britannica e tiparita de Jurnalul N., adica de concurenta, alt mogul alta poveste. Asa ca ne documentam si noi inainte sa scriem sa nu-i facem pe unii mai buni decat sunt, ca e pacat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>