COMUNICAT: "Kamikaze", interzis pe rețeaua de difuzare a lui SOV


Rețeaua de difuzare a presei Acces Press, controlată de Sorin Ovidiu Vântu, a interzis comercializarea revistei Kamikaze. Ordinul către chioșcuri, transmis de administratora rețelei, Liliana Spiridon, sună sec și abuziv: “Începând cu data prezentei, vă aducem la cunoștință că este interzisă comercializarea în cadrul rețelei Acces Press a revistei Kamikaze”.

Grupul Editorilor și Difuzorilor de Presă (GEDP), care deține rețeaua Acces Press, a primit gratuit amplasamentele chioșcurilor pe domeniul public din partea Primăriei cu scopul declarat al sprijinirii presei scrise. Presei scrise de ei! Până în momentul falimentului.

Îi rugăm pe cititorii noștri să nu frecventeze chioșcurile Acces Press decât în cazuri de maximă necesitate: dacă au nevoie de țigări, gumă de mestecat, prezervative, săptămânale cu moguli și/sau șervețele umede.

Pe mogul și pe dibacii lui mandarini îi rugăm să se concentreze asupra falimentării propriilor lor ziare. Au reușit cu Cotidianul, Gardianul, Business Standard, Ziua și Academia Cațavencu, aflată abia la începutul procedurii. Hai, băieți, că se poate!

Considerăm gestul GEDP un abuz împotriva libertății presei.

Gestul de a interzice difuzarea unei publicații este și anticonstituțional, blocând libera circulație a informației.

În 2003, Primăria Capitalei a emis prima hotarâre care transmitea gratuit Grupului Editorilor și Difuzorilor de Presă 1.200 de amplasamente pentru montarea chioșcurilor de ziare. În prima etapă, PMB le-a dat acestora 300 de terenuri. Doi ani mai târziu, o nouă hotărâre (60/2005) le încredința, tot gratuit, și restul de 900 de amplasamente. În 2008, Videanu își dă seama că PMB încălca legea pentru că le-a concesionat gratuit amplasamentele, și apare HCGMB 237, prin care li se percep taxe. Asta nu rezolva, însă, o altă problemă, anume că li s-au dat fără licitație. Oricum, primarul Sorin Oprescu a rezolvat toate problemele în 2009, când a anulat obligația GEDP de a plăti pentru amplasamente și le-a mai dat voie și să ia bani pentru panotaj publicitar.

GEDP este deținută, cu peste 50,1%, de două off shore-uri cipriote controlate de Sorin Ovidiu Vântu. Unul din ele este Radoway Limited, celălalt Stonecom Limited. Primul a deținut Radio Total și, acum câțiva ani, Realitatea TV. Al doilea a fost asociat în imobiliare cu Petromservice.

Kamikaze

P.S. Am atașat documentul prin care Acces Press, prin administratorul Liliana Spiridon, interzice comercializarea revistei Kamikaze.


Fără categorie
21 comments on “COMUNICAT: "Kamikaze", interzis pe rețeaua de difuzare a lui SOV
 1. V-am zis eu că ăştia au apucături sovietice. D-alea old-school, de prin 1950.

  Păi şi ce faceţi acum, că aia pare o reţea destul de mare. Există alternative?

 2. - D-le Procuror subsemnatul………..
  – D-le Comandant……….
  -Către Oficiul concurenţei…..
  -Catre Oficiul protectiei consumatorului……
  -D-le Judecător sindic………
  -D-le Administrator judiciar……….

 3. mi-e raaaau! aia chiar fac de astea?!?! n-am emetiral!! bai… cumparatorii de AC trebuie sa afle la cel fel de oameni se duc banii lor, iar daca au mai mult de doi neuroni functionali vor sanctiona treaba asta.

 4. mi-am mai revenit.. eu azi am trait cu impresia ca-s niste vorbe, niste treburi informale, niste idei etc. nu ceva formalizat deja. foarte josnic. au voie sa faca asa ceva? nu e ceva ilegal pe undeva? da-ti-i in judecata! mergeti la oengeuri/organizatii/institutii de astea care se ocupa de presa. ceva international. faceti scandal cumva. sper ca faceti ceva!!!

 5. Proasta miscare….pentru ei. Faceti valva, bateti toba, vreti vanzari? Ce cerere de chemare in judecata?! A, poate ca sa aveti ce sa aratati la camera. Folositi asta in favoarea voastra. Vorba lu l’oreal…pentru ca merita!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>